Tolstoys & Binery

Podujatie Prešov

Tolstoys & Binery

V rámci multižánrového festivalu Alternatívny kvocient 2017 sa 24. 11. predstaví v Prešove skupina Tolstoys (SK). Je to mladá bratislavská kapela, ktorá hrá zrelo znejúci dreampop s prvkami elektroniky, aj akustickej hudby. Nezameniteľný hlas a citlivý prejav speváčky Ely Tolstovej si v kombinácii s melancholickými indie-popovými melódiami, precíznou rytmickou sekciou a zaujímavými aranžmánmi (husle, klavír, sample) rýchlo získal množstvo priaznivcov.

Pätica hudobníkov sa dala dokopy len minulý rok. Ich single Agapé a Right Choice už začiatkom roka rozčerili vody slovenskej alternatívnej scény. Right Choice sa v hitparáde Osmička na Rádiu_FM držal vyše osem týždňov.

Debutový album s názvom Botanika vydali len nedávno - 13. októbra vo vydavateľstve Slnko Records. Na debute sa striedajú krehké akustické pasáže, elektronika, melanchólia aj energické rytmy a anglické texty sa prelínajú so slovenskými. Ako celok však album drží veľmi dobre pokope.

V lete sa skupina predstavila na festivaloch Pohoda a Grape. Koncertnú jeseň odštartovali na festivale Waves Vienna, zahrali si tiež s izraelskou skupiny Lola Marsh hneď na dvoch koncertoch - v košickej Tabačke a bratislavskom priestore A4. Kapela sa chystá aj do Budapešti na festival BUSH a onedlho aj ďalšie showcase festivaly. Pripravené je aj turné po viacerých slovenských mestách.

Tolstoys sú Ela Tolstova (spev, klávesy), Frederika Camastra (husle), Matej Herceg (bicie), Pavol Rehák (klávesy) a Michal Smetana (kontrabas / basgitara).

Spotify: https://play.spotify.com/artist/19eCt7jL2g5BAktLU1KI2J
iTunes: https://itunes.apple.com/sk/artist/tolstoys/id1209528559

BINERY je synthpopový projekt speváčky a skladateľky Romany Radvanskej a jej akusticko-elektronickej muziky. Hudobný základ jej popových skladieb tvoria klavír, vokóder a rôzne syntetizátory, s ktorými sa miešajú aj akustické nástroje ako guitalele, kalimba či xylofón. www.binery.sk

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Miesto konania podujatia: Alternatívny kvocient, Hlavná 121, Prešov
Vstupenky: https://tootoot.fm/en/events/59ef4aabb60df3006c3b8119
Dátum začiatku podujatia: 24. Novembra 2017 21:00
Dátum ukončenia podujatia: 25. Novembra 2017 03:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0001N 21.239E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tolstoys & Binery

Meno organizátora: Alternatívny kvocient
Fotografie
Podobné podujatia