Tolstoys, Núku & Nightlines - Nová Hudba na Kuchajde

Podujatie Bratislava

Tolstoys, Núku & Nightlines - Nová Hudba na Kuchajde

Kultúrne leto na Kuchajde s radosťou privíta trojicu talentovaných mladých alternatívnych kapiel, ktoré sa neboja otvárať horizonty novej a emotívnej hudby.

TOLSTOYS je mladá bratislavská kapela, ktorá ponúka zrelo znejúci dream pop s prvkami akustickej hudby aj elektroniky. Citlivým prejavom speváčky a zaujímavými inštrumentálnymi prvkami prinášajú na slovenskú hudobnú scénu úplne nový zvukový zážitok - zmes príjemnej melanchólie a energických rytmov.

Agapé
https://www.youtube.com/watch?v=5X01LY3t3Bo
Right Choice
https://www.youtube.com/watch?v=G_YFGfxY-rI

NÚKU je mladé bratislavské trio, od ktorého možno očakávať eklektický prienik elektroniky a perkusívnej akustiky, mnohotvárny sound-design a precítený vokál v materinskom jazyku, čo by mohlo potešiť nejedného open-minded poslucháča.
Žijú v mestskej časti Nové Mesto a skúšajú v Novej Cvernovke. Vznikli v roku 2015. Adam Dekan (synths) a Alex Lukáčová (vocals) a Martin Madro (percussions). V roku 2016 vydali debutový album Krútňava.

https://nuku.bandcamp.com/

NIGHTLINES, vlastným menom Dominik Kopcsay, je 23-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy. Pod názvom Nightlines sa skrýva sólový projekt – elektronické pestré produkcie so spevom a slovenskými textami. Elektronická hudba, v ktorej sa plynulo prelínajú popové aj alternatívne prvky, sa dá charakterizovať žánrami ako elektronika s prvkami trip-hopu či trapu, ale aj synthpopu. V skladbách je badať vplyv kapiel ako Depeche Mode, Massive Attack, David Bowie, Alt-J. Pre produkciu je však charakteristická aj práca so samplami sláčikových a dychových nástrojov, klavíra či nahrávané gitarové linky. Slovenské texty v sebe skrývajú odkazy na autorove vnímanie sveta, súčasného stavu spoločnosti, narastajúceho extrémizmu a nenávisti medzi ľuďmi, ale aj reflexiu seba samého a jeho duchovnej cesty. V novembri 2016 vydal Nightlines svoj debutový singel s názvom „Prečo, prečo?“, v marci tohto roku vydal druhý singel „Čas“ a tento rok plánuje vydať aj celý album Protisvit, ktorý mixoval a mastroval Adam Dekan z Núku a na ktorom hosťuje aj speváčka Ela Tolstová z kapely Tolstoys. Naživo hráva Nightlines s klaviristkou a skladateľkou Evou Tunovou.

Debutový singel Prečo, prečo?
https://youtu.be/NXI4QnUBypA

Druhý singel Čas
https://youtu.be/W0YAx1f0Lq0

Článok o albume
http://frontman.cz/nesklznut-do-hladania-chyb-len-v-ostatnych

V sobotu 15.júla od 17:30.
Vstup voľný.

Tolstoys Núku Nightlines
#Tolstoys #Núku #Nightlines #Kuchajda

Miesto konania podujatia: Kuchajda, Vajnorská 85, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 15. Júla 2017 17:30
Dátum ukončenia podujatia: 15. Júla 2017 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.1703N 17.1423E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tolstoys, Núku & Nightlines - Nová Hudba na Kuchajde

Meno organizátora: Participácia Bratislava - Nové Mesto
Fotografie
Podobné podujatia