Tom Orrow Comics Fest

Podujatie Košice

Tom Orrow Comics Fest

Tom Orrow Comics Fest / výstava
Vernisáž: 17. január 2018 / 18:00 hod.
Kasárne Kulturpark / pavilón Bravo, Košice

Jedinečný Tom Orrow Comics Fest sa predstaví v Košiciach už po druhýkrát. Už 17. januára (streda) v Kasárňach Kulturpark môžu diváci zhliadnuť výstavu súčasných komiksových autorov z krajín Strednej Európy. Otvorenie a vernisáž výstavy je o 18:00 hod. v pavilóne Bravo. Výstava pod gesciou Thomasa Orrowa a slovenských kurátorov Riša Kittu a Pavla Bratského prináša aktuálny výber autorov medzinárodnej komiksovej súťaže, ktorej prvý ročník bol realizovaný práve v metropole východu. Ako hovorí hlavný organizátor výstavy Thomas Orrow – „komiksová exhibícia predstaví 15 rôznorodých autorov, ktorí predstavujú celú škálu prístupov a tendencie v súčasnom artovom komikse". V spolupráci s domácim kreatívnym vydavateľstvom Dive Buki je jeho snahou upozorniť na svojbytnosť a kvality komiksového žánru v kontexte výtvarnej scény, no zároveň poukázať aj na jeho dôležitosť z pohľadu kreatívneho priemyslu. Výstava je výsledkom aktuálnej komiksovej súťaže, ktorá v našich končinách patrí k ojedinelým projektom. „Naším ďalším príspevkom k prezentácii umeleckého či autorského komiksu je aj špeciálne vydanie časopisu ENTER. Touto publikáciou chceme poukázať na komiks ako univerzálne médium, ktoré vie byť inšpiratívne aj pre iné umelecké oblasti, ako napríklad súčasný media art“ – hovorí jeden z kurátorov výstavy a pedagóg košickej Fakulty umení Rišo Kitta.
Podujatie Tom Orrow Comics Fest je spojené aj s oficiálnym vyhlásením víťazov medzinárodnej komiksovej súťaže. Verejné vyhlásenie výsledkov Thomas Orrow Award 2017 prebehne 1. februára v pavilóne Bravo za účasti autorov a špeciálnych hostí. Porota zostavená z domácich a zahraničných odborníkov (vrátane Tomáša Prokůpka, Martina Foreta, Egona Niczkyho, Svetlany Fialovej, či Laca Orosza) vybrala spomedzi desiatok autorov – piatich finalistov, ktorí získajú hlavnú cenu a špeciálne ocenenia. Viac informácií o samotnej súťaži nájdete na webstránke www.tomorrow.sk.
Podujatie Tom Orrow Comics Fest 2018 je organizované aj z príležitosti 20. výročia Fakulty umení na Technickej univerzite v Košiciach. Výstava potrvá do 7. februára 2018. Vstup: 1 €.
(tlač. správa)

Miesto konania podujatia: KASÁRNE/KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 17. Januára 2018 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 17. Januára 2018 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7136N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tom Orrow Comics Fest

Meno organizátora: DIVE BUKI
Fotografie
Podobné podujatia
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
Plastic model show
Overené podujatiePlastic model show
Dom kultúry, Svit
ABC stavebníctva-Záhrada
Overené podujatieABC stavebníctva-Záhrada
Mestská športová hala, Prešov
BURZA PRÁCE 2024
Overené podujatieBURZA PRÁCE 2024
Mestské kultúrne stredisko, Bánovce nad Bebravou