Tradičné vítanie slnka na Kľaku

Podujatie Rajecká Lesná

Tradičné vítanie slnka na Kľaku

Ako každý rok Vás pozývame na predsilvestrovský výstup na Kľak. V dobrej nálade cca o 4.00 začneme výstup z Fačkovského sedla od Salašu Kľak.

Absolvujeme východ slnka, vypijeme a zjeme, čo sme si uchmatli zo silvestrovských kuchyní a zostúpime k nám na Chatu Žiar. Tu nás už bude čakať horúca čajíkovica, hafírovica, zázvorovica, kapustnica, kofolovica, 11% Bernardínovica atď, wtf...

Verzia pešo na chatu je pre zdatnejších chodcov (2 hodiny z Fačkovského sedla na Kľak, 3 až 4 hodiny zostup na Chatu Žiar).

Rekreační turisti, matky s deťmi, lenivci a osoby z telocviku ospravedlnené, sa vrátia na Fačkovské sedlo, kde sa k nám na chatu odvezú autom/busom (2 hodiny z Fačkovského sedla na Kľak, 1 až 1,5 hodina zostup späť na Fačkovské sedlo).
Odvozy áut budeme koordinovať.

Každý účastník by mal mať (ideálne aj funkčné!) svetlo/čelovku, palice sú fajn, nesmeky/mačky môžu byť, ale nemusia, oblečenie/výbava na zimu, rum&bum.
Neexistuje zlé počasie, iba nepripravený turista!

Záujemci o autobusovú dopravu zo Žiliny - prvý bus zo Žiliny je na Fačkovskom sedle až 9.30, takže hore na Kľaku ste cca 11.30 a na chate sa k nám pripojíte.

Zo 10 lôžok je k dispozícii na prespanie na 1 noc, keďže jedna skupina Silvestrovských hostí prichádza až 31.12. 2019.

Tešíme sa na Vás! Horám zdar!

Začiatok podujatia: 30. 12. 2019 4:00:00
Koniec podujatia: 30. 12. 2019 11:00:00
Fotografie
Podobné podujatia
ŠKODA MTB MARATÓN
Overené podujatieŠKODA MTB MARATÓN
Termálne kúpalisko LAURA, Rajecké Teplice