Tri mesiace sólo po Laose, Thajsku, Kambodži a Vietname

Podujatie Bratislava

Tri mesiace sólo po Laose, Thajsku, Kambodži a Vietname

Hneď na úvod by som chcel povedať, že prednáška bude v štýle, prečo je lepšie cestovanie sám.
Premietanie začneme na tropických ostrovoch na juhu Thajska, kde na konci dažďového obdobia nájdete len hŕstku ľudí. Zastavíme sa v meste hriechov Bangkok. Strednú časť Thajska využijeme na preskúmanie chrámových komplexov, ktoré sú zaradené do UNESCO. Aké to bolo stráviť týždeň na kempe thajského boxu v druhom najväčšom meste Chiang Mai a prečo sa nazýva biely chrám v Chiang Rai druhou Sagradou Familiou? Ukážeme si fotky.

Putovanie Laosom začneme niekoľkodňovou plavbou tradičnými loďami po Mekongu. Pôjdeme na trekking džungľou, v ktorej sa nachádzajú milióny nevybuchnutých kazetových bômb. Odkiaľ sa vzali a prečo sa stal Laos v prepočte na obyvateľa najbombardovanejšou krajinou v histórií? Povieme si aj, čo bola najpopulárnejšia atrakcia v meste Vang Vieng a prečo musela vláda po niekoľkých smrtiacich udalostiach zasiahnuť. Na 500km okruhu na motorke centrálnu časťou Laosu zavítame na miesta, kde sa bežný turista nedostane a navštívime oblasť 4000 ostrovov na Mekongu.

Návštevu Kambodže začneme chrámovým komplexom a najväčším náboženským monumentom na svete Angkor Wat. Pozrieme sa ako to vyzerá na plávajúcom meste, kde sa stretávajú rozličné náboženstvá a etniká. V hlavom meste sa vydáme po stopách diktátora Pol Pota, počas ktorého vlády bolo zabitých viac ako 2mil. Kambodžanov.

Z Kambodže sa presunieme do Ho Chi Minovho meste vo Vietname, ktoré nás prekvapí svojim chaosom. Cestou na sever do hlavného mesta Hanoj navštívime hneď niekoľko zaujímavých miest. Navštívime mesto lampiónov Hoi An, bývalé kráľovské mesto Hue, ktoré sa považuje aj za mekku vietnamskej gastronómie, Ninh Binh nás prekvapí svojou masívnou a impozantnou prírodou a v neposlednom rade si povieme, ako navštíviť Halong Bay bez toho, aby ste ste sa stratili medzi davmi turistov. Premietanie ukončíme v hlavnom meste Vietnamu v Hanoji, ktoré očarí svojou atmosférou.

Rozprávať bude Tomáš Bakoš
------------------------------------
Vstupné 4,- eura
Rezervácie na besedy vopred nerobíme, lístky sa predávajú na mieste pred besedou.
Tešíme sa na Vás.

Miesto konania podujatia: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa, Vajnorská 3 /na rohu Vajnorskej a Škultétyho pri Istropolise/, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 11. Februára 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 11. Februára 2018 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1599N 17.1297E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Tri mesiace sólo po Laose, Thajsku, Kambodži a Vietname

Meno organizátora: Dobrodruh.sk cestovateľská kaviareň & klubovňa
Fotografie
Podobné podujatia
🕉 Stojí meditácia za to?
Overené podujatie🕉 Stojí meditácia za to?
Brighter Life Centre BRATISLAVA, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava