Trochu inak s Adelou 16:00

Podujatie Bratislava

Trochu inak s Adelou

Judit Bárdos
Má maďarský pôvod, no vďaka svojej charizme a neprehliadnuteľnému talentu sa dostáva ku krásnym príležitostiam aj v slovenských klasikách. Po Maruši v Jozefovi Makovi ju diváci už onedlho uvidia ako Julišu vo filme Piargy podľa novely Františka Švantnera. Pre Judit Bárdos však herectvo nie je jedinou radosťou. Tú ďalšiu si naplno užila počas COVID-u, keď sa zamestnala v cukrárni. 

Štefan Vaľo 

Suchá a povodne sú každodennou témou televíznych spravodajstiev. Ich výskytov je tak veľa, až človek môže nadobudnúť dojem, že "niečo medzi" ani neexistuje. Zlou správou je, že redaktori správ nepreháňajú. Situácia je zlá a každým rokom horšia. Dobrou správou je, že existujú ľudia, ktorí ponúkajú relatívne jednoduché riešenia obidvoch problémov. Jedným z nich je aj vodohospodár a geoaktivista Štefan Vaľo.

Sandra Sviteková

Jej projekt Dejepis Inak je fenoménom slovenského internetu. Lásku k histórii a filozofii si Sandra Sviteková nenechala iba pre seba, ale prostredníctvom YouTube, Instagramu a podcastov ju atraktívne a vtipne sprostredkúva státisícom Slovákov a Sloveniek. Tí ju za to odmeňujú svojou priazňou, aj vďaka ktorej Sandra tento rok získala ocenenie SOWA.

Hudobný hosť: Michal Candrák

Hostia: 16.00

Fotografie
Podobné podujatia