Trojka Zuzany Homolovej - koncert 2018

Podujatie Prešov

Trojka Zuzany Homolovej - koncert

V rámci cyklu
POETIKA V ŽENSKOM ŠATE Vás pozývame na koncert
Trojka Zuzany Homolovej.

ZUZANA HOMOLOVÁ sa interpretácii ľudových balád venuje desiatky rokov a stala sa synonymom tohto žánru na Slovensku. Nevydáva albumy často a preto je každý prírastok z jej dielne veľkým sviatkom. Podieľali sa na nich vždy významní českí a slovenskí hudobníci / Vladimír Merta, Jan Hrubý,
Jiří Stivín, Vlasta Redl, Daniel Salontay, Samo Smetana spolu s ďalšími špičkovými hudobníkmi. / Album Tvojej duši zahynúť nedám získal prestížne ocenenie Aurel 2005 za najlepší album v štýle world music. V nadväznosti na úspech tohto albumu Homolová a Smetana vytvorili jeho koncertnú verziu spolu s multižánrovým gitaristom Milošom Železňákom, známym zo svojich jazzových, bluesových a rockových projektov. Touto spoluprácou sa im podarilo vytvoriť moderný, originálny a veľmi aktuálny hudobno-zvukový štýl. Najnovší album Ňet vekšeho rozkošu už nesie názov kapely Trojka Z.H. Toto zoskupenie naďalej pokračuje v predstavovaní interpretácie ľudových balád a piesní netradičným spôsobom, pohybuje sa na pomedzí viacerých žánrov. Stará ľudová balada sa tak stáva mostom cez stáročia, a spája zdanlivo nespojiteľné: objavuje pozabudnuté klenoty ľudovej kultúry a predkladá ich v novom hudobnom svetle.
http://www.trojkazh.sk/

Trio koncertne účinkuje v zložení:
Zuzana Homolová - spev, gitara, kalimba, perkusie
Samo Smetana - husle, mandolína, spev
Miloš Železňák - gitary, buzuki, banjo,

Srdečne pozývame!

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Vstupné: 4 € predpredaj / 5 € v deň koncertu

Vstupenky si môžete zakúpiť priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo rezervovať na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne)
Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú vyzdvihnuté v tejto lehote, budú zaradené do predaja.

Miesto konania podujatia: ViolaPrešov, Tkáčska 2, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 27. Apríla 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 27. Apríla 2018 20:30
Pravdepodobné súradnice: 48.995N 21.2415E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Trojka Zuzany Homolovej - koncert

Meno organizátora: ViolaPrešov
Fotografie
Podobné podujatia