TUCET v Carltone - Ľudové Mladistvá

Podujatie Bratislava

TUCET v Carltone - Ľudové Mladistvá

V predvianočnom období sa vám vrámci projektu TUCET v Carltone predstaví hudobné zoskupenie ĽUDOVÉ MLADISTVÁ, ktorý spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Mladí špičkoví muzikanti majú za necelý rok existencie na konte ocenenia ako Objav roka Radio_Head Awards, 3 ceny v rámci Nové tváre slovenského jazzu a v apríli získali medzinárodnú cenu JazzFruit v Prahe. Ich energické netradičné spracovanie ľudových piesní zaznelo aj aj na Pohode 2017.
Hudobný projekt Ľudové Mladistvá vznikol v r. 2016 a je zaujímavou novinkou len 24- ročného skladateľa, klaviristu a zakladateľa projektu Martina Majla Štefánika, ktorý spája prvky folklóru, jazzu, vážnej a energickej modernej hudby. Fúzia zdanlivo nesúrodych prvkov je v aranžmánoch Martina Majla Štefánika, ojedinelá. Jeho skladby svojím jedinečným rukopisom prinášajú invenčný prístup k spracovaniu ľudových piesní. Táto 9-členná skupina okamžite po svojom vzniku vzbudila záujem širokej verejnosti.

Zoskupenie Ľudové Mladistvá tvoria profesionálni hudobníci, väčšina kapely sa hudbou aj živí. Martin Majlo Štefánik študoval na bratislavskom konzervatóriu kompozíciu a klavír. Okrem iného spolupracuje s hudobníkmi ako Emma Drobná, Celeste Buckingham, Majk Spirit či H16. Jakub Kačic hrá na bicích od detstva, študoval v USA kurz na Berklee a aktuálne pokračuje v štúdiu na JAMU v odbore jazzová interpretácia. Jozef Mandola pôsobil ako basgitarista v zoskupení A.M.O. Neskôr rozbiehal projekt Solid Move, okrem iného pôsobí v kapele General Foxx, kde doprevádza raperov z H16, Boy Wonder, Separ & DMS a ďalších. Huslista Ján Kružliak ml. študoval klasickú hudbu na Royal Academy of Music v Dánsku, aktívne sa venuje rôznym hudobným štýlom – počnúc klasickou hudbou až po elektronickú hudbu v spolupráci s rôznymi DJmi (Jimmy Pé, Dj Mathew, Velvet Sky) a experimentálnu hudbu s použitím efektov a ,,loopovaním” vlastnej hry naživo v reálnom čase. Peter Leto patrí k mladej talentovanej generácii hráčov na cimbal a zoskupenie dopĺňajú 4 speváčky - Diana Minarovičová, Terézia Jarošová, Nina Kollárová a Mária Nagyová, ktoré sa ľudovej piesni venujú od detstva.

Vstupenky na vystúpenie si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/Event/Ludove_Mladistva

Začiatok predstavenia je o 20,00 hod.

Informácie a vstupenky na všetky predstavenia vrámci projektu TUCET v Carltone si môžete pozrieť a súčasne zakúpiť v sieti TIcketportal:
https://www.ticketportal.sk/NEvent/TUCET

Pred každým predstavením si môžete prísť vychutnať žonglovanie so slovami v literárnom Cirkuse KK Bagalu, v ktorom vám postupne prestaví tvorbu 6 spisovateľov a to formou dramatizovaných a autorských čítani hercov, autorov, ako aj známych osobností kultúrneho života.
Moderuje principál v klobúku - Koloman Kertész Bagala
Začiatok je o 19,00 hod. v Mirror bare - vstup voľný

Miesto konania podujatia: Radisson Blu Carlton Hotel, Bratislava, Hviezdoslavovo námestie 3, Bratislava
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/Event/Ludove_Mladistva
Dátum začiatku podujatia: 4. Decembra 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 4. Decembra 2017 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1413N 17.1086E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia TUCET v Carltone - Ľudové Mladistvá

Meno organizátora: Carlton Savoy Passage Bratislava
Fotografie
Podobné podujatia