TV Smith, Princovia

Podujatie Bratislava

TV Smith, Princovia

Punkoví speváci nevedia spievať? Čo je to za hlúposť? Punkový trubadúr a gitarový bard, ktorý obráža so svojou akustickou gitarou celý svet, vás presvedčí o opaku. Tvár kultových The Adverts a pesničkár s charizmatickým hlasom - TV Smith 31. augusta v Randal Clube.
Ako „znudení tínedžeri" založili Tim Smith a Gaye Black punkovú kapelu The Adverts. Milostný pár a neskôr manželia nahrali síce iba dva albumy, ale to stačilo, aby sa z kapely stala legenda. Novými nápadmi aj prístupom sa vymykali z punk rockového priemeru. Najmä pieseň Gary Gilmore's Eyes, ktorá rozpráva príbeh o masovom vrahovi, má neskutočne mrazivú atmosféru. Skupina sa potom rozpadla, Tim prijal prezývku TV Smith a začal pendlovať medzi ďalšími kapelami. Od roku 1979 išiel na sólovú dráhu, ktorá trvá až do dnešných dní. Debutoval albumom Channel Five a už vtedy striedavo vystupoval s kapelou i sólovo s akustickou gitarou, väčšinou tak robil mimo Veľkej Británie. Na svojom konte má celkovo deväť albumov, ten najlepší nahral s nemeckou partičkou Die Toten Hosen pod názvom Useless. Z tejto zmesi skoncentrovanej melódie a punkovej energie zahrá 31. augusta v bratislavskom Randal Clube, do ktorého zavíta už po tretí krát. Je nám veľkou cťou opäť privítať legendárneho pesničkára, „punkového Boba Dylana", o ktorom nakrútilo BBC celovečerný dokument, tvorcu tých najznámejších punkových hymien.
Predkapela Princovia vo svojej tvorbe tiež načerpáva inšpiráciu v punk rocku 77. Do klubu si odskočia zo štúdia, kde teraz nahrávajú nové piesne, ktoré naživo predstavia po prvýkrát.

Miesto konania podujatia: Randal Club - live&wild rock'n'roll music club, Karpatská 2, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 31. Augusta 2017 20:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Septembra 2017 04:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1569N 17.1137E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia TV Smith, Princovia

Meno organizátora: Randal Club - live&wild rock'n'roll music club
Fotografie
Podobné podujatia
Fialový deň v Eurovea
Overené podujatieFialový deň v Eurovea
OC Eurovea, Bratislava
KABÁT - PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024
Overené podujatieKABÁT - PO ČERTECH VELKÝ TURNÉ 2024
Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
SMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
Overené podujatieSMEJKO A TANCULIENKA - ZABER A MAKAJ!
DOM KULTÚRY Dúbravka, Bratislava
Timmy Trumpet
Overené podujatieTimmy Trumpet
A4 Studio, Bratislava
ABBA MANIA BY ABBA STARS
Overené podujatieABBA MANIA BY ABBA STARS
STARS auditorium, Bratislava