TvorBA 2018

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Kam v Bratislave, Zvyky a tradície
Web podujatia:
www.tvor-ba.sk
Web organizátora:
www.tvor-ba.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: ivana.r@gmail.com

TvorBA 2018 je pilotný ročník Dní neprofesionálneho umenia. Na štvordňovom festivale sa predstavia najlepší neprofesionálni umelci z celého Slovenska – víťazi celoštátnych súťaží vyhlasovaných Národným osvetovým centrom.


 Tvorba je múza, ktorá spája všetkých umelcov, bez rozdielu na to, či je umenie ich profesia alebo „voľnočasový“ koníček. Festival TVOR·BA je venovaný najlepším neprofesionálnym umelcom Slovenska. Ich talent si teraz môžu návštevníci vychutnávať počas 4-dňového festivalu od štvrtka 11.10. 2018 do 14.10. 2018 v Bratislave. 

 

Profesionálni umelci lákajú svojim talentom médiá aj fanúšikov. Menej pozornosti sa dostáva umelcom, ktorí sa napriek veľkému nadaniu umením neživia. Nálepka neprofesionálny umelec však neoznačuje nižšiu hodnotu umenia. O tom vás presvedčí festival, ktorý zorganizovalo Národné kultúrne centrum pod názvom TVOR·BA. Počas 4 dní sa na festivale vystriedajú najlepší neprofesionálni umelci a spolu s návštevníkmi zažijú spoločnú radosť z umenia a tvorivosti.

 

Na čo sa môžete tešiť?

Milovníci starých filmov by si určite nemali nechať ujsť prvé verejné premietanie archívnych filmov v digitalizovanej podobe. Nadšenci folkloristiky sa môžu tešiť na vystúpenie folklórneho súboru Hornád. Na doskách, ktoré znamenajú svet sa objavia herci zo súboru HUGO. Viac vám nateraz neprezradíme. Môžete sa však tešiť na skvelý program pre deti i dospelých. 

Program tvoria:

·            koncerty

·            divadelné a folklórne predstavenia,

·            filmové projekcie,

·            výstavy fotografií a výtvarnej tvorby,

·            recitačné vystúpenia,

·            medzinárodný odborný seminár,

·            tvorivé dielne a workshopy.

 

Profesionálne umenie si môžu návštevníci vychutnávať spolu s atmosférou krásnych priestorov Národného osvetového centra, V-klubu, Divadla Malá scéna STU, Univerzitnej knižnice v Bratislave, Kina Lumière, Kostola Zvestovania Pána a Kafehaus Lumière. 

 

Počas celého podujatia je k dispozícii aj kaviareň Kafehaus Lumière, výstava fotografií zo súťaže AMFO 2017, výstava výtvarného umenia zo súťaže Výtvarné spektrum 2018 a výstava 50 rokov Javiska. V nabitom programe si určite každý nájde niečo pre seba. Vstup na festival je voľný a nevyžaduje žiadnu registráciu.

Meno organizátora: Národné osvetové centrum
Fotografie
Podobné podujatia
Samove hry 2024
Overené podujatieSamove hry 2024
Cyklomost Slobody, Bratislava
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava
Svetový Deň Cirkusu 2024
Overené podujatieSvetový Deň Cirkusu 2024
Karloveské centrum kultúry, Bratislava
Hugov svet
Overené podujatieHugov svet
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava