Umelecká výzva - Umením proti nenávisti

Podujatie Prešov

Umelecká výzva - Umením proti nenávisti

Zapoj sa do umeleckej výzvy a bojuj s nami umením proti nenávisti!

Namaľuj, vymodeluj alebo odfoť seba, svojho blízkeho alebo akúkoľvek osobu, a zapoj sa tak do boja proti nenávisti - rasizmu, xenofóbii, homofóbii, extrémizmu...
Zapojiť sa môže každý - deti, starci, umelci aj "neumelci", cudzinci, ľudia všetkých rás a náboženstiev.....proste všetci. Nevadí, že nevieš kresliť ani maľovať. Zapoj sa aj ty a ukáž svetu, že nenávistné prejavy ti nie sú ukradnuté.
Všetky zozbierané diela budú vystavené 23.6.2017 v mestskom parku pri Neptúnovej fontáne v Prešove.

Umením proti nenávisti je jednodňová kolektívna výstava obrazov, fotografií, sôch a iných výtvarných diel umiestnená v mestskom parku. Je to umelecký protest zameraný na všetky formy nenávisti - rasizmus, xenofóbia, homofóbia, extrémizmus... V parku uvidíte diela umelcov aj "neumelcov", ktorí budú reagovať na túto výzvu.

Inštrukcie k výzve:
- nakresli, namaľuj, vymodeluj, odfoť alebo inak zobraz človeka - portrét alebo celá postava ( jeden alebo viac ľudí) - zachytiť môžeš kohokoľvek - seba, rodinu, priateľov, neznámich okoloidúcich.... proste ľudí z celého sveta
- vítané sú všetky rozmery diel (sochy do prenášateľnej váhy)
- vítané sú všetky techniky maľby a kresby
- ak nestíhate vytvoriť nové dielo, môžete doniesť aj staršie, ale musí splňať podmienky - čiže zobrazovať človeka
- diela, ktoré nie sú na tvrdom podklade (napr. kresba a maľba na papieri, fotografie a pod.) musia byť zarámované, aby sa dali do parku umiestniť.
- do výzvy nezapájame umelecké akty

Prihláška do výzvy - svoje dielo, ktoré chcete zapojiť vyfotografujete a pošlete ho v správe na Slovenský umelecký magazín alebo na umeleckymagazin@gmail.com. Správy posielajte najneskôr do 18.6.2017.
Po schválení ( hneď ako vám na správu opdoviem) môžete svoje dielo odniesť do Libresso Books & Coffee v Prešove, poslať alebo priniesť priamo do Slovenského umeleckého magazínu - sídlo Spišské Vlachy ( adresu pošlem v správe) alebo doniesť priamo na miesto konania, čiže 23.6.2016 do parku pri Neptúnovej fontáne v Prešove od 13:30 do 14:30 hod. +nové zberné miesto predajňa ShoOot v Košiciach.
Poprosím všetkých účastníkov aby nezabudli poslať správu, bez prihlásenia diela nevystavíme.
Po skončení akcie sa Vám diela vrátia.

Akcia sa bude konať 23.6.2017 od 15:00 do 18:00 v mestskom parku pri Neptúnovej fontáne v Prešove pod záštitou mesta Prešov. V prípade neprijaznivého počasia sa výstava uskutoční v Libresso Books & Coffee.

Miesto konania podujatia: Presov, Prešov Region, Slovakia, Prešov
Dátum začiatku podujatia: 23. Júna 2017 13:00
Dátum ukončenia podujatia: 23. Júna 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 49N 21.25E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Umelecká výzva - Umením proti nenávisti

Fotografie
Podobné podujatia