Umenia a elegancia Tomášov 8. 9. 2019

Podujatie Tomášov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Auto Moto podujatia, Podujatia pre deti, Výstavy a veľtrhy
Ďalšie podujatia v meste Tomášov
Podrobnejšie informácie: https://www.hotelkastiel.sk/umenie-a-elegancia/

Veterán Klub Bratislava a Art Hotel Kaštieľ Tomášov si Vás dovoľujú pozvať na V. ročník stretnutia historických vozidiel s názvom „Umenie a elegancia“. Opäť sme pripravili program pre milovníkov historických vozidiel všetkých značiek, vyrobených do roku 1975. Na čerstvo pokosenom anglickom trávniku radi privítame všetky krásne historické vozidlá, opäť rozdelené do piatich kategórií. Ako už tradične máme vo zvyku – popri hlavných kategóriách zasa vyhlasujeme jednu špeciálnu, tentoraz inšpirovanú vozidlami a značkami jednej z automobilových veľmocí – autami Spojených štátov amerických.

 

Mottom tohtoročného stretnutia je „Americký sen“

 

Kolískou vzniku dnešného automobilu so spaľovacím motorom bola síce Európa, no v prvej polovici dvadsiateho storočia najväčší rozmach zaznamenal automobil v USA. Hlavným technickým dôvodom rozmachu automobilizmu v USA bolo zavedenie pohyblivej výrobnej linky pri výrobe automobilov – to dal svetu kolies americký priekopník Henry Ford. Drahú kuriozitu razom zmenil na praktický dopravný prostriedok pre široké masy. Automobil bol však odjakživa aj imidžovou záležitosťou. A nikde na svete nedosiahol také zhmotnenie túžob, takú bizarnosť tvarov a luxusný rozmar línií, ako práve v Spojených štátoch amerických. Stal sa symbolom blahobytu, synonymom amerického sna. Ladnými tvarmi vystavených automobilov, dobovou hudbou i kostýmami účastníkov sa Vás budeme snažiť vniesť do tohto amerického sna, reprezentovaného americkými automobilmi.

Pozývame Vás na prežitie takéhoto sna! Amerického, európskeho, veteránskeho…!

 

Program

Nedeľa, 8. septembra 2019

10:00 – 14:00 Výstava vozidiel

11:00 – 14:00 Hľadanie strateného času (prehliadka kaštieľa s odborným výkladom)

14:00 – 16:00 Predstavenie jednotlivých vozidiel krátkou jazdou pred kaštieľom, moderátor Ján Mečiar

12:00 – 17:00 Sprievodný program: kapela Funny Fellows, DJ Roman alias Hruška, VeteranSK – prezentácia časopisu o klasických vozidlách, Vintage District – retro oblečenie, Sweet Little Chicks, Elvis Presley Revival, detské atrakcie a súťaže, prelet historického lietadla s prekvapením

Stánky s občerstvením budú pre Vás k dispozícii počas celého dňa.

 

Viac info na:

https://www.hotelkastiel.sk/novinky/umenie-a-elegancia

http://www.veteranklubba.sk/umenie-a-elegancia
Meno organizátora: Veterán Klub Bratislava a Art Hotel Kaštieľ Tomášov
Fotografie
Podobné podujatia