Umenie pre verejný priestor (Jaroslav Kyša, Atelier 2021)

Podujatie Bratislava

Umenie pre verejný priestor (Jaroslav Kyša, Atelier 2021)

UMENIE PRE VEREJNÝ PRIESTOR
Hostia: Jaroslav Kyša, Ateliér 2021
Moderuje: Nina Šošková

Úspešný formát moderovaných diskusií venujúcich sa súčasnému umeniu vo verejnom priestore v koncepcii Niny Šoškovej pokračuje aj v letných mesiacoch.
Hosťami augustového vydania budú umelec Jaroslav Kyša a členovia architektonického ateliéru 2021.

Jaroslav Kyša (1981) sa v rámci svojej umeleckej stratégie venuje primárne návratu do histórie, zaoberá sa kultúrnou pamäťou a upozorňuje na rôzne historické súvislosti. Stimulujú ho najmä lokálne udalosti, čoho výsledkom sú priame reakcie či intervencie do konkrétneho prostredia.
Absolvoval Ateliér slobodnej kreativity 3D (Juraj Bartusz) na Fakulte Umení TU v Košiciach so stážou v Ateliéri priestorových komunikácií + (Anton Čierny) na VŠVU. Po dlhoročnom pôsobení v Londýne sa aktuálne vrátil späť na Slovensko, kde pôsobí ako asistent v Ateliéri priestorových komunikácií + na katedre intermédií VŠVU v Bratislave. V roku 2014 bol finalistom Ceny Oskára Čepana, v roku 2016 finalistom Nadácie Novum.
www.jaroslavkysa.com

2021 je architektonický ateliér založený v roku 2012.
Momentálne v ňom pracujú Peter Lényi, Ondrej Marko, Marián Lucký, Marek Harčarík, Juraj Hariš, Filip Ponechal a Monika Bočková.
Venuje sa najmä verejným investorom - cez častú a vcelku úspešnú účasť v otvorených súťažiach, či samotnej organizácii architektonických súťaží.

Pre Slovenskú komoru architektov, ale najmä primátorov, starostov, poslancov a kohokoľvek ďašieho, kto sa zaujíma o kvalitu prostredia, v ktorom žije, napísali Manuál súťaží návrhov.
Okrem týchto snáh o prácu s verejným priestorom robí menšie projekty v rozsahu od idey až po vlastnoručné dotiahnutie posledného šróbu -> rekonštrukcia Nástupišťa 1-12, workshop v Dúbravici, číselník na Balustráde v Žiline a Veža pre dažďovníky.
www.2021.sk

Viac info: http://bit.ly/Umenie_pre_verejný_priestor

24. 8. 2016 (streda)
18:00 - 20:00 hod.
Kunsthalle KLUB
Vstup voľný

Miesto konania podujatia: Dom umenia / Kunsthalle Bratislava, Nám SNP 12, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 24. Augusta 2016 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 24. Augusta 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1453N 17.1118E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Umenie pre verejný priestor (Jaroslav Kyša, Atelier 2021)

Fotografie
Podobné podujatia