Únos. Čierna diera demokracie / krst knihy

Podujatie Bratislava

Únos. Čierna diera demokracie / krst knihy

Pozývame Vás na krst knihy novinárky Ľuby Lesnej.
V najnovšej publikácii zhromaždila menej známe fakty, výsledky svojej investigatívnej práce a svedectvá ku kauze únosu Michala Kováča ml.

Hosťami večera sú Grigorij Mesežnikov, Peter Vačok a ďalší, knihu pokrstí Iveta Radičová. Debatu s autorkou a hosťami moderuje Marián Balázs.

Ľuba Lesná v knihe pracuje s overenými faktami aj s osobnými svedectvami viacerých aktérov vtedajších udalostí. Jej uvažovanie o motívoch jednotlivých aktérov únosu Michala Kováča ml. a súvisiacich udalostí svedčí o hlbokej znalosti mechanizmov rozhodovania vtedajších štátnych orgánov i o jej jasnej predstave o pomere síl medzi zástancami a odporcami slobody, demokracie a prozápadnej orientácie Slovenska v polovici 90. rokov. Kniha Únos. Čierna diera demokracie je nenahraditeľným zdrojom informácií pre tých, ktorí chcú udržiavať historickú pamäť a povinným čítaním pre tých, ktorí sa o vtedajšie udalosti zaujímajú profesionálne.

Ukážka z knihy: https://medziknihami.dennikn.sk/clanky/unos-cierna-diera-demokracie--/
Viac o knihe: https://www.artforum.sk/katalog/59966/unos-demokracie

Krst knihy je súčasťou programov na oslavu 25. narodenín kníhkupectva Artforum na Kozej. Celý program nájdete tu: https://www.facebook.com/events/486881125008703/

Miesto konania podujatia: Artforum, Kozia 20, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 12. Septembra 2017 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Septembra 2017 21:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1472N 17.1021E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Únos. Čierna diera demokracie / krst knihy

Meno organizátora: Artforum
Fotografie
Podobné podujatia