UTERUS | Tragikomédia | Divadlo P.A.

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Divadlo, Kultúra
Web organizátora:
www.vymenniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: vymenniky@k13.sk

Komicky i ironicky o tragických veciach. UTERUS (lat. „maternica“) rozpráva príbeh troch žien, ktoré zradila vlastná ženskosť. Všetky príbehy (nech vyznievajú akokoľvek absurdne) sú založené na skutočných udalostiach. O tom o čom sa málo hovorí a pritom sa to deje bežne.

Prvá časť „Princess Abort“ predstavuje mrzutú Annu, ktorá prišla o svoje nenarodené dieťa. Druhý príbeh „Démon neplodnosti“ je spoveďou Emy, ženy, ktorá sa už roky snaží otehotnieť. Finálny príbeh „Suchá jabloň“ prezentuje šéfku úspešnej firmy, ktorá sa kvôli diagnóze prestáva cítiť byť ženou.

Tragikomická inscenácia je popretkávaná mizanscénami zobrazujúcimi bežné výjavy zo života v ktorom sa takéto ženy, často stretávajú s nedostatočnou empatiou okolia. Často tak dochádza k bizarným situáciám a rozhovorom, ktoré sú kruté a necitlivé…

Vstupné: 3€

Trailer tragikomédie UTERUS

Divadelná skupina vznikla ako voľné pokračovanie Divadla Neon. Vo svojich inscenáciách sa venujú tabuizovaným témam, absurdnej či vyfabulovanej realite. Hlavnými črtami predstavení je tragikomika, irónia, sarkazmus či ostrý humor. Dospelí diváci tak na javisku uvidia experimentálne a alternatívne možnosti využitia scény či charakterov postáv. Svoje predstavenia nacvičujú vo výmenníku každú nedeľu.

Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Historická radnica, Košice
AMARI ROMAŇI ČHIB - Naša rómčina
Overené podujatieAMARI ROMAŇI ČHIB - Naša rómčina
Tabačka Kulturfabrik, Gorkého 2, Košice, Košice
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice
HISTORKY OD SUSEDOV
Overené podujatieHISTORKY OD SUSEDOV
Dom kultúry Mier, Spišská Nová Ves
Ťapákovci
Overené podujatieŤapákovci
Kultúrny dom, Smižany