V Bardejovských Kúpeľoch v piatok 24.júna požehnajú pramene

Podujatie Bardejov

V Bardejovských Kúpeľoch v piatok 24.júna požehnajú pramene
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra, Slávnosti
Web organizátora:
www.kupele-bj.sk
Ďalšie podujatia v meste Bardejov

           V Bardejovských Kúpeľoch ​v piatok 24​.júna 2022 slávnostne otvoria 25.ročník kúpeľnej sezóny požehnaním minerálnych prameňov. O 14.00 v priestoroch Kúpeľnej kolonády požehnajú minerálne pramene zástupcovia štyroch cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej. ​Slávnostný program ​z minulých rokov pre pozvaných hostí, sa však v priestoroch letného kúpaliska Bardejovských Kúpeľov,​ ​ani tento rok konať nebude. Informuje o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov, a.s., Tamara Šatanková. 

 

,,Pozývame našich klientov i verejnosť na slávnostné požehnanie minerálnych prameňov. Táto slávnosť bude ako po iné roky, ale slávnostný galavečerný program, ktorý bol naposledy v roku 2019, ani tento rok nebude. Proticovidové opatrenia znemožnili jeho konanie 2 roky po sebe a tento rok ho z úsporných dôvodov tiež vynecháme, keďže ide nákladné podujatie. Návštevníkom to vynahradíme inými programami plánovanými hlavne na leto. Bude k nim patriť Medzinárodné hudobné leto, ktoré začína otváracím koncertom už v pondelok 27.6.2022 o 19.30 hod. v koncertnej sále hotela Astória. Vonkajšie promenádne koncerty pred kolonádou začnú o deň neskôr 28.6.2022 a potrvajú celú letnú sezónu s výnimkou pondelkov. Najnavštevovanejším podujatím sú tradične Kúpeľné dni, tento rok sa konajú v sobotu 9.júla a v nedeľu 10.júla 2022,“ vymenúva T.Šatanková,

 

Dodáva, že počas letnej sezóny očakávajú návrat k návštevnosti na úroveň spred covidu, čiže takmer plné kúpele. V júli, auguste a septembri by mohli byt kapacity takmer plne vyťažené, v júni je obsadenosť viac ako 70%.

Meno organizátora: Bardejovské kúpele
Fotografie
Podobné podujatia