Valentínska Vegánska nedeľa / Stanica

Podujatie Žilina

Valentínska Vegánska nedeľa / Stanica

Február nám pravidelne prihráva veľmi otvorenú tému na Vegánsku nedeľu – Valentínsku. Budeme radi, ak donesiete navarenú alebo napečenú svoju obľúbenú pochúťku, jedinou podmienkou je pripraviť ju s tými, ktorých máte najradšej. Či už to budú recepty, ktoré si varíte na romantickú večeru, alebo sladké neresti, ktoré obľubuje vaša polovička. Radi sa necháme inšpirovať aj my.

Nezabudnite tiež, že vo februári sa koná Valentínska kvapka krvi, ktorú môžete podporiť a pomôcť tak pacientom, ktorí krv potrebujú. Viac informacii najdete na http://zilina.redcross.sk a www.ntssr.sk/kde-darovat-krv/zilina.

Zároveň vás chceme poprosiť, aby ste svoje recepty zapísali a doniesli na vegánsku nedeľu, prípadne pridali priamo sem do „eventu“. Taktiež sme na FB vytvorili skupinu ​ Vegánske recepty zo Stanice Žilina - Záriečie, kde môžeme medzi sebou recepty zdieľať.

Ako fungujú vegánske neďele a ako sa do nich môžete zapojiť:

Vegánske nedele sa na Stanici konajú raz mesačne a každá nedeľa má svoj prívlastok (strukovinová, indická, tradičná, vianočná), ktorý Vám napovie, na aké jedlo sa môžete tešiť a v akom duchu môžete aj Vy jedlo na spoločný stôl navariť.

Vstup na večeru je zadarmo, avšak na stoloch sa vždy nachádzajú kasičky na dobrovoľný príspevok z ktorých hradíme náklady na suroviny organizačnému tímu, ktorý dbá na to, aby na stole bolo vždy aspoň niečo. Všetky zvyšné peniaze vždy na konci roku spočítame a venujeme organizáciám, ktoré sa venujú opusteným zvieratám. Nikto z nás sa na akcii osobne neobohacuje a je len na Vašom vedomí, svedomí a pochutení, koľko sa rozhodnete prispieť.

Ešte väčším ocenením našej práce je však Vaše aktívne zapojenie sa do vegánskych nediel. Našou ambíciou je, aby sa z vegánskych nediel stala komunitná akcia v tom správnom zmysle a do varenia sa ste sa zapojili aj Vy, naši hodujúci. Nemusíte variť ako pre armádu, stačí, že Vaše jedlo bude vegánske a varené s radosťou.

Konzumné dobrovoľné.

Miesto konania podujatia: Stanica Žilina-Záriečie, Závodská cesta 3, Žilina
Dátum začiatku podujatia: 12. Februára 2017 17:00
Dátum ukončenia podujatia: 12. Februára 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 49.2184N 18.731E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Valentínska Vegánska nedeľa / Stanica

Fotografie
Podobné podujatia