Včelárska výstava

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy, Výstavy a veľtrhy
Ďalšie podujatia v meste Košice
Včelárstvo opäť rozvonia botanickú záhradu 

V ostatných rokoch sa stalo zvykom, že na konci jesene sa v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach organizuje výstava s včelárskou tematikou. Ani tento rok to nebude inak a od 3. novembra do 19. novembra 2017 Vás pozývame na šiesty ročník výstavy pod názvom Včelárstvo, ktorá sa uskutoční v areáli botanickej záhrady na Mánesovej 23, v čase od 9:00 do 17:00 hod. 
Súčasťou výstavy bude expozícia včelárskych pomôcok, historických aj súčasných prístrojov a úľov rôznych výrobcov. Počas víkendu 11. a 12. novembra 2017 budú pripravené prednášky pre včelársku ale aj laickú verejnosť.  V sobotu 11. novembra predstaví MUDr. Štefan Košlík Včelie produkty vo výžive a prevencii chorôb včiel – apiterapia. V nedeľu 12. novembra vystúpi MVDr. Erika Papierniková a predstaví Právne predpisy súvisiace so včelárstvom. 
Počas celej doby trvania výstavy budú návštevníkom k dispozícii včelári, ktorí zabezpečia poradenskú činnosť a predaj medu a včelích produktov. Zároveň sa budú môcť záujemcovia pod vedením MIMI farmy priučiť práci s včelím voskom a vyrobiť si vlastnú sviečku. Ako súčasť výstavy je vyhlásená súťaž o najkrajší medovník pod názvom Medové pokušenie. Do súťaže sa záujemcovia môžu prihlásiť zaslaním alebo doručením 2D medovníkov zdobených výlučne bielkovou polevou (čiže tradične) s osobnými údajmi do botanickej záhrady najneskôr do 27. októbra 2017. Hlasovať o NAJ medovník budú samotní návštevníci výstavy v dvoch kategóriách: A – bielo zdobený medovník a B – farebne zdobený medovník. V sobotu 11. novembra sa uskutoční aj tvorivá dielnička pečenia medovníkov pod vedením medovnikárky a tiež súťažná degustácia medov lokálnych včelárov. Viac informácií nájdete na www.bz.upjs.sk

Fotografie
Podobné podujatia
MIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Overené podujatieMIRO JAROŠ- DISKO-TURNÉ PRE CELÚ RODINU
Amfiteáter Košice, Košice, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice
Lužifčák naživo v Košiciach
Overené podujatieLužifčák naživo v Košiciach
Historická radnica, Košice