VEČER AUTENTICKÉHO FOLKLÓRU - obec HRUŠOV

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra
Web organizátora:
www.kzp.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: 02 / 68 299 225
Miesto : DK Zrkadlový háj , 18.10. 2019 o 19:00 h.


VEČER AUTENTICKÉHO FOLKLÓRU - obec HRUŠOV


Predstavujeme Vám obec HRUŠOV

účinkujú: Folklórna skupina HRUŠOV, Ľudová hudba z Hrušova  


Folklórna skupina HRUŠOV pracuje v rovno - mennej hontianskej obci nachádzajúcej sa na juhu Krupinskej planiny. Jej vznik siaha do obdobia rokov 50 rokov minulého storočia, kedy sa uskutočnili prvé verejné vystúpenia. S rôznymi prestávkami kolektív pôsobil pri Osvetovej besede , MNV a v súčasnosti pri Miestnom odbore Matice slovenskej a Obci Hrušov.Od prvopočiatku čerpala Fsk námety pre svoju činnosť z tradičných rodinných obradov, kalendárnych a pracovných obyčají s príslušným piesňovým a tanečným materiálom. Svoje umenie, ktoré Hrušovčania zdedili po svojich predkoch s úspechmi prezentovali na rôznych súťažiach a folklórnych prehliadkach v rámci okresu, kraja a Slovenska. Folklórna skupina účinkovala na mnohých festivaloch a folklórnych podujatiach doma /Východná, Detva, Myjava, Martin, Kokava n. R., Šahy, V. Krtíš, Lučenec, Krupina a pod./, ako aj v zahraničí /Maďarsko, Srbsko, Chorvátsko, Francúzsko, Rakúsko, Rumunsko a Česká republika/. Bolo to aj množstvo vystúpení na lokálnych a obecných slávnostiach po širšom okolí. V súčasnosti je na vystúpeniach doprevádzaná ľudovou hudbou Hrušovskí pajtáši, Čardáš, alebo Hruška, prípadne hrušovskými harmonikármi. Kolektív organizačne pripravuje podujatia Hontianska paráda, Folklórny ples, Deň role, kultúrne popoludnia, zvykoslovné obrazy a v spolupráci so STV natočila niekoľko národopisných dokumentov. 

V súčasnosti kolektív vedie Ján Hajdúch s aktívnou pomocou dlhoročného vedúceho Jána Brloša, Anny Sásovej, Anny Brlošovej a ďalších členov.

Na záver programu Vás pozývame na posedenie pri ľudovej hudbe a ochutnávke domácich špecialít


Autor podujatia Ing. Vladimír Bajan 

Záštitu nad podujatím prevzal Ing.Ján Hrčka – starosta MČ Bratislava-Petržalka.


- ku vstupenke  si treba "zakúpiť" v pokladni DK Zrkadlový háj vstupenku-miestenku s nulovou hodnotou na konkrétne miesto na posedenie v spoločenskej sále -  

Meno organizátora: Kultúrne zariadenia Petržalky
Fotografie
Podobné podujatia
Samove hry 2024
Overené podujatieSamove hry 2024
Cyklomost Slobody, Bratislava
PETER NAGY 105
Overené podujatiePETER NAGY 105
STARS auditorium, Bratislava
SPOMIENKOVÝ KONCERT NA PIESNE KARLA GOTTA
Overené podujatieSPOMIENKOVÝ KONCERT NA PIESNE KARLA GOTTA
Dom kultúry Dúbravka, Bratislava