Vedecký brloh | V hlave: Tajný život nášho mozgu

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
www.vymenniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: vymenniky@k13.sk

Počuli ste, že informácie v mozgu cestujú niekedy rýchlejšie než pretekárske autá Formuly 1? Poznáte ľudí, ktorí počujú farby a cítia vôňu slov? Vedeli ste, že už bábätko v brušku si dokáže zapamätať pesničku, ktorú mu spievajú rodičia?

O tomto a ďalších zaujímavostiach o fungovaní nášho mozogu (ako sa učíme, vnímame svet, čo si pamätáme a prečo zabúdame), prídu porozprávať tri výskumníčky z Ústavu experimentálnej psychológie CSPV SAV na Vedecký brloh 21. októbra.

Lenka Kostovičová, Katarína Dudeková a Jana Bašnáková pomôžu deťom objaviť vlastné superschopnosti, predvedú im neviditeľnú gorilu  a zapoja ich do pokusov, v ktorých spoznajú tajomstvá ľudského mozgu.

 

Vedecký brloh je zábavným spôsobom podaná veda a jej rôzne oblasti deťom v školskom veku. Tento formát popularizácie vedy pripravujú  výmenníky s odborným garantom Slovenskou akadémiu vied Košice. V brlohu si deti overujú platnosť fyzikálnych teórií, chemických zásad, biologických a sociálnych zákonitostí, spoznávajú moderné technológie a na praktických ukážkach a experimentoch si ich skúšajú na vlastnej koži. Svetom objavov a vynálezov ich sprevádzajú skutoční vedci a akademici, ktorí vede zasvätili svoj pracovný život. Počas hodín plných zábavy sa deti aj dospelí dozvedeli viac o kozmickom žiarení, magnetizme a elektrickej energii, zistili, ako vzniká zvuk, ako naprogramovať lego roboty, aj čo všetko sa dá pripraviť vo fyzikálnej kuchyni.


Stretnutie sa koná vo Výmenníku Obrody od 14.00 do 16.00.

Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia
Cestou necestou - prednášky
Overené podujatieCestou necestou - prednášky
Kasárne Kulturpark, Košice
Deň v Rokforte
Overené podujatieDeň v Rokforte
Areál Anička, Košice
VitalFest Zdravia a Znania 2024
Overené podujatieVitalFest Zdravia a Znania 2024
Dom kultúry Jumbo, Masarykova 1667/2, 040 01 Košice, Košice