Vernisáž výstavy Svet detí v prvej polovici 20. storočia

Podujatie Liptovský Mikuláš

Vernisáž výstavy Svet detí v prvej polovici 20. storočia

Svet detí – svet nevinnosti, bezstarostnosti, ale aj neustáleho učenia sa. Kto z nás by si občas nostalgicky nezaspomínal na časy svojho detstva? Múzeum Janka Kráľa Vám takýto malý návrat do detstva umožní. Aj keď vystavené predmety vyvolajú spomienky možno len u najstarších z nás. 20. septembra 2017 bude mať vernisáž nová výstava s názvom Svet detí v prvej polovici 20. storočia. Výstava bude rozdelená do troch hlavných tematických celkov. Detský odev, hračky a škola.
Budete si môcť prezrieť historické detské perinky a košieľky, ale aj matrózkovú súpravu zo štyridsiatych rokov 20. storočia. Matrózkové šaty boli v tejto dobe obľúbené a matky ich veľmi rady obliekali svojim deťom vo sviatočné dni.
Medzi hračkami nájdete miniatúrny nábytok pre bábiky z tridsiatych rokov alebo drevenú stavebnicu z dvadsiatych rokov 20. storočia. Rovnako aj najstaršie hračky zo zbierok Múzea Janka Kráľa zo začiatku 20. storočia.
Okrem toho môžete navštíviť medzivojnovú triedu s dobovými učebnicami, zošitmi, triednymi knihami, vysvedčeniami a inými školskými pomôckami.
Samostatný priestor bude venovaný viac ako sto rokov starému kočíku rodiny Žuffovcov. Tento kočík slúžil svojmu účelu približne 40 rokov a tak sa zub času na ňom výrazne podpísal. Odborný zásah reštaurátorov mu však navrátil jeho pôvodnú krásu, a tak si ho budete môcť prezrieť aj Vy.
Nenechajte si tak ujsť našu ďalšiu výstavu, vďaka ktorej sa, aspoň na chvíľu, znovu stanete deťmi.

Miesto konania podujatia: Múzeum Janka Kráľa, Námestie osloboditeľov 31, Liptovský Mikuláš
Dátum začiatku podujatia: 20. Septembra 2017 16:00
Dátum ukončenia podujatia: 20. Septembra 2017 19:00
Pravdepodobné súradnice: 49.0837N 19.6117E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Vernisáž výstavy Svet detí v prvej polovici 20. storočia

Meno organizátora: Múzeum Janka Kráľa
Fotografie
Podobné podujatia