Vianoce na zámku

Podujatie Bojnice

Vianoce na zámku

Začiatok podujatia: 8. decembra 2020
Unikátne priestory Bojnického zámku sa aj počas tohtoročných Vianoc zaplnia vôňou ihličia a leskom vianočných ozdôb. SNM-Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov sviatočné prehliadky zámku.
Vybrané miestnosti múzea ozdobia vianočné dekorácie. Chýbať nebudú ani vianočné stromčeky a tradičné hudobné melódie. Detskí návštevníci sa môžu tešiť na drobné potešenie vo forme sladkých mikulášskych a vianočných balíčkov.
Zaujímavosťou tohtoročných Vianoc na zámku bude aj veľký adventný veniec na prvom hradnom nádvorí. Prvú sviečku na ňom rozsvietia návštevníci už v nedeľu 29. novembra.
K vianočnej výzdobe Bojnického zámku môžu tento rok prispieť aj samotní návštevníci múzea. Stačí, ak so sebou na prehliadku prinesú ľubovoľnú ozdobu a zavesia ju na vianočný stromček. Na oplátku dostanú od zamestnancov múzea drevenú vianočnú ozdobu s motívom Bojnického zámku.
Vianoce na zámku sa začnú 6.12.2020 a potrvajú až do 6.1.2021. Ešte predtým ale na zámok zavíta svätý Mikuláš. Deti ho budú môcť osobne stretnúť a pozdraviť v piatok 4. decembra a v sobotu 5. decembra. Návštevy bude vítať od 12:00 až do 18:00.
Vzhľadom na aktuálnu situáciu budú vianočné prehliadky zámku prebiehať bez lektorského výkladu a sprievodného slova. Návštevníci sa budú môcť po zámockej trase pohybovať individuálne a sami si určovať tempo prehliadky.
Fotografie
Podobné podujatia