Vianočné trhy 2018 Žiar nad Hronom

Podujatie Žiar nad Hronom

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Remeslá, Zvyky a tradície
Ďalšie podujatia v meste Žiar nad Hronom

Vianočné trhy 2018 Žiar nad Hronom

Vianočné trhy na námestí sa začnú tento rok v pondelok 10. decembra a potrvajú do soboty 22. decembra. Vianočné občerstvenie sa však bude podávať už od 30. novembra.

Predajná doba počas trvania Vianočných trhov bude v čase od 10.00 do 18.00 hodiny. Stánky s občerstvením budú otvorené o čosi dlhšie, a to do 20.00 hodiny. „Postavených bude tak ako každý rok 10 stánkov,“ informuje Ján Žiak z Mestského úradu v Žiari nad Hronom a ako podotýka: „Šesť predajcov bude mať svoje stánky pripravené už aj počas mikulášskych slávností, čiže v stredu 5. decembra.

V stánkoch s vianočným tovarom si aj tento rok budete môcť kúpiť vianočné ozdoby, kuchynské vianočné zásterky, háčkované hračky, vianočné a bytové dekorácie, háčkované ozdoby, ručné pletené práce či drevené výrobky. Žiarčanov však na námestie lákajú aj stánky s vianočným občerstvením. „Podávať sa bude aj tento rok alko či nealko punč, medovina, varené víno, čaj, káva, rôzne alko či nealko drinky, horúca čokoláda či punč z becherovky. Pre tých, ktorí chcú ochutnávať dobré jedlo, či sa dobre najesť, môžu prísť na vianočné hot-dogy, varenú kukuricu, lokše, chlieb s cibuľou, poplamúchy robené v peci, medovníky a cukrovinky, mäsové a údené výrobky, ale aj na kapustnicu, klobásy, hurky či rybaciu fašírku,“ dodáva Ján Žiak.

Tradične je súčasťou vianočných trhov aj sprievodný kultúrny program, ktorý má na starosti žiarske Mestské kultúrne centrum.

Fotografie
Podobné podujatia