Vianočný koncert: Musica Cassovia pre Košice

Podujatie Košice

Vianočný koncert: Musica Cassovia pre Košice

"Komorný orchester Košice, O.Z., LaMus agency s.r.o. a K13 - Košické kultúrne centrá Vás pozývajú na Vianočný koncert - Musica Cassovia pre Košice"
V predvianočnom čase príde do Kasární/Kulturparku spríjemniť chvíle hudbou a navodiť sviatočnú atmosféru komorný orchester Musica Cassovia. Poprední hráči sláčikových skupín Štátnej filharmónie Košice vystúpia na vianočnom koncerte pod názvom Musica Cassovia pre Košice. Sláčikový večer bude 13. decembra o 18:00 hod.
Úspešné košické teleso pod umeleckým vedením Maroša Potokára má za sebou rad úspešných koncertov doma i v zahraničí (Južná Kórea, Mexiko, Poľsko, Maďarsko). Orchester hosťoval na medzinárodných hudobných festivaloch, ako sú Konvergencie, ISCM New Music Days, Festival židovskej kultúry MAZAL TOV!, Košická hudobná jar, eduMEMA, ARS NOVA Cassoviae, ANIMA MUNDI – Medzinárodný festival organovej a sakrálnej hudby. Spolupracovali s ním významní dirigenti a sólisti (Milan Turkovič, Jozef Lupták, Milan Paľa, Sergio Azzolini, Robert Cohen, Marek Zwiebel, Michal Červienka, Julia Svěcená a ďalší). Repertoár orchestra siaha od diel barokových majstrov až po súčasnú hudbu. Umeleckým vedúcim telesa od jeho založenia v roku 2005 bol do roku 2014 dlhoročný koncertný majster Štátnej filharmónie Košice Karol Petróczi.
"Tento koncert bol podporený z verejných zdrojov poskytnutých Fondom na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom koncertu."

Vstup: voľný

Miesto konania podujatia: KASÁRNE/KULTURPARK, Kukučínova 2, Košice
Dátum začiatku podujatia: 13. Decembra 2016 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 13. Decembra 2016 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.7141N 21.2564E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Vianočný koncert: Musica Cassovia pre Košice

Fotografie
Podobné podujatia