VIVALDI ŠTYRY ROČNÉ OBDOBIA CAPPELLA ISTROPOLITANA/DANIEL TURČINA - husle

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Koncerty
Web organizátora:
www.slovakartagency.com
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: production@slovakartagency.com

Pozývame Vás na koncert VIVALDI 4SEASONS  do historickej budovy NR SR, na ktorom vystúpi Komorný orchester mesta Bratislavy CAPPELLA ISTROPOLITANA. Sólistom koncertu bude popredný slovenský huslista Daniel Turčina. Program koncertu ponúka cyklus štyroch famóznych husľových koncertov Antonia Vivaldiho známych aj pod menom Štyri ročné obdobia. Na koncert je voľný vstup. Z dôvodu kapacity sály Vás prosíme o záväznú registráciu bezplatnej vstupenky na mailovej adrese: booking@slovakartagency.com

CAPPELLA ISTROPOLITANA

Od počiatkov svojej umeleckej činnosti sa Cappella Istropolitana aktívne zúčastňuje na domácom i zahraničnom koncertnom dianí. Účinkovala takmer vo všetkých európskych štátoch, v USA, Kanade, Izraeli, Egypte, Japonsku, Kórei, Turecku, Číne, Macau, Hong Kongu a na Novom Zélande.
…Capella Istropolitana je bezpochybne najlepší orchester na Slovensku.. L. Turčina (Riadieteľ Slovak art agency)

Cappella Istropolitana, ktorá vznikla v roku 1983 sa už v roku 1991 stala komorným orchestrom Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy, čo bolo prejavom uznania umeleckého majstrovstva a prínosu k obohateniu hudobného života slovenskej metropoly. V súčasnosti patrí Cappella Istropolitana, najmä vďaka inštrumentálnej virtuozite svojich členov, hudobnej kultúre, interpretačnej disciplíne a mimoriadne vysokej miere vernosti štýlu umeleckého výrazu k prominentným európskym komorným orchestrom.

Popri koncertnej činnosti sa Cappella Istropolitana venuje aj nahrávaniu pre rôzne hudobné spoločnosti. Realizovala doteraz vyše 90 CD nahrávok, naposledy pre EMI. Cappella Istropolitana získala dve platinové CD. Nahrávka symfónií Ignaza Pleyela v jej podaní bola v roku 2000 ocenená odborným časopisom BBC Music Magazine a zaradená medzi 60 najlepších nahrávok roka.

DANIEL TURČINA

Los Angeles Times “…Daniel Turcina played with improvisatory sounding fire and soul…”

Daniel študoval hru na husle v Dolnom Kubíne na ZUŠ P. M. Bohúňa u M. Hrnčiarovej, v Bratislave na Konzervatóriu a VŠMU u M. Karlíkovej, vo Phiadelphii na Boyer College of Music and Dance at Temple University u E. Schmiedera. Počas svojho štúdia získal početnú škálu ocenení na detských a študentských interpretačných súťažiach na Slovensku i v zahraničí. Má za sebou mnoho sólových vystúpení s orchestrami ako sú: Symfonický orchestrer Konzervatória v Bratislave, Komorný orchester ZOE, Komorní sólisti Bratislava, SKO B. Warchala, ŠKO Žilina, ŠF Košice, Solistes Européens Luxembourg, Philadelphia virtuosi chamber orchestra, Trondheim Soloists, Ipalpiti International Laureates orchestra.

V súčasnej dobe je Daniel členom Trondheim Symfoniorkester a koncertným majstrom Trondheim Soloists, s ktorým bol päťkrát nominovaný na cenu Grammy Awards. Od roku 2009 je pedagógom komornej hudby na Hudobnom konzervatóriu v nórskom meste Trondheim. Pravidelne spolupracuje so svetovo uznávanými umelcami ako sú napríklad Anne Sophie Mutter, Mischa Maisky, Vladimir Ashkenazy a pod.

Meno organizátora: Slovak art agency
Fotografie
Podobné podujatia
JARmok NA Devíne
Overené podujatieJARmok NA Devíne
Bratislava - Devín, Bratislava
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava