VŠETKO ČO MÁM RÁD

Podujatie Ružomberok

VŠETKO ČO MÁM RÁD

Príbeh Tomáša, 38-ročného muža, ktorý je konfrontovaný so zásadným zlomom vo svojom živote. 

Zaplieta sa do malicherných konfliktov so svojou bývalou ženou,rieši neriešiteľné problémy svojho dospievajúceho syna, pomoc od neho očakávajú i jeho starnúci rodičia. A tak útek od všetkého s mladou Angličankou sa zdá byť jediným východiskom.

Obnovená premiéra vznikla vďaka národnému projektu Digitálna audiovízia, zameraného na systematickú digitalizáciu a digitálne reštaurovanie audiovizuálnych, zvukových a zvukovo - obrazových záznamov realizovaných Slovenským filmovým ústavom (SFÚ). Vďaka tomuto projektu sa spustila digitalizácia slovenského audiovizuálneho dedičstva, medzi nimi i filmu z roku 1992 - Všetko čo mám rád.

Dráma Všetko čo mám rád je druhým hraným filmom režiséra Martina Šulíka a patrí do prechodného obdobia po páde železnej opony, kedy sa tvorcovia zaoberali témami o nadobudnutej slobode. V tom čase sa objavili nové možnosti filmového vyjadrenia sa, a to sa týkalo ako štýlu, tak obsahu.

Rozvedený tridsiatnik bez práce prežíva vzťahovú krízu so svojou anglickou priateľkou, ktorá odchádza zo Slovenska a rovnako rieši aj problémy s jeho tínedžerským synom. Dilemy hlavného hrdinu sú hrou v ktorej sa preverujú hranice neznámej slobody. Má odisť zo svojej rodnej krajiny za novými obzormi? Aj za cenu toho, že stratí svoju identitu?

Význam tohto filmu ocenia nielen tí, čo žili v komunizme, alebo v prechodnej fáze po jeho páde, ale aj tí, čo sa snažia toto obdobie pochopiť.

Réžia: Martin Šulík
Scenár: Ondrej Šulaj, Martin Šulík
Kamera: Martin Štrba
Hudba: Vladimír Godár
Hrajú: Juraj Nvota, Gina Bellman, Jakub Ursiny, Zdena Studenková, Anton Šulík, Viera Topinková, Jiří Menzel, Rudolf Sloboda, Oľga Vronská, Marta Rašlová, Daniela Kuffelová, Viktor Blaho, Alena Srbecká... 

Dráma, 92 min., MP12+, SR, OV, 2D projekcia

Čas: 28. 06. 2016, 19:00 hod.

Miesto: Kino Kultúra v Ružomberku
Vstupné: 4,00€

Fotografie
Podobné podujatia
RAPUNSEL NA VLÁSKU
Overené podujatieRAPUNSEL NA VLÁSKU
Mestské kultúrne stredisko, Modra