Výstava 3. ročníka Lamačského fotomaratónu

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kam v Bratislave, Kultúra, Výstavy a veľtrhy
Web podujatia:
www.oblacik.sk
Web organizátora:
www.oblacik.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: fotomaraton@oblacik.sk

Digitálna fotografia je novodobý fenomén, pričom technologický pokrok umožňuje jej široké použitie. Aj preto sa rodinné centrum Obláčik v spolupráci s Fotoklubom pri miestnej Jednote dôchodcov Slovenska a s podporou Miestneho úradu v Lamači rozhodli zrealizovať už 3. ročník Lamačského fotomaratónu. Smelou ambíciou projektu bolo prepájanie generácií pri vhodnej záľube, výchova k lokálpatriotizmu a vytváranie silnej rodinnej a komunitnej spolupatričnosti.

 

O ceny v amatérskej súťaži digitálnej fotografie sa uchádzalo 19 mužov a 24 žien: dokopy 43 súťažiacich, čo je o tretinu viac ako vlani! Tri generácie (deti a mládež, dospelí, seniori) počas troch dní Rozálskych hodov fotili zábery na tri vypísané témy (Ako znie hudba, Sila prírody, Vtipné). Odovzdaných bolo vyše 130 súťažných príspevkov. Tie zhodnotila päťčlenná komisia: Anton Sládek (profesionálny fotograf), Anton Kvasnička (Fotoklub pri JDS), Mária Šimončičová (MÚ Lamač), Zuzana Brnoliaková (RC Obláčik) a Štefan Bukšár (JDS). Zohľadňovali sa kritériá ako vystihnutie témy, originalita, tvorivosť, technické zvládnutie a celkový dojem.

 

Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok, 18. októbra 2018 o 18:00 hod v kine Lamač na Malokarpatskom námestí 1.

 

Projekt 3. ročníka Lamačského fotomaratónu je živou snahou o založenie tradície amatérskej fotosúťaže v digitálnej fotografii. Naším cieľom bolo tiež rozprúdiť diskusiu ohľadom umeleckej kvality a etiky záberov. V neposlednom rade ide aj o vytváranie pamäťovej stopy, ktorá dokumentuje a uchováva odkaz našej súčasnosti pre budúcnosť. To, čo nám dnes príde ako bežná a všedná rutina môže mať o pár rokov vysokú informačnú hodnotu o dobe, ktorú žijeme a o mieste, kde sa nachádzame.

 

Bližšie informácie o projekte, ako aj výsledková listina ocenených autorov, sú zverejnené na www.oblacik.sk resp. na FB Fotoklubu pri JDS.

 

Podujatie finančne podporil BSK v rámci grantovej schémy “Individuálne dotácie“.

 

Tlačoviny pre fotosúťaž a prípravu podkladov na výstavu realizovala firma ASEP, s.r.o.

 

Meno organizátora: RC Obláčik, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia
Dlhý, Okatý, Bruchatý
Overené podujatieDlhý, Okatý, Bruchatý
Bratislavské bábkové divadlo, budova RND, Záhradnícka 95, Bratislava
FAUNIA BRATISLAVA
Overené podujatieFAUNIA BRATISLAVA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava