Výstava starých vozidiel a retro módna prehliadka v priestoroch The Grand Vígľaš

Podujatie Vígľaš

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Slávnosti, Výstavy a veľtrhy
Ďalšie podujatia v meste Vígľaš

Tento rok opäť ožije zámocký hotel The Grand Vígľaš netradičným podujatím v podobe The Grand Retro Show. V sobotu 12. 8. 2017 si budú môcť všetci návštevníci zámku vychutnať Retro módnu prehliadku či výstavu historických vozidiel a oceňovanie tých najkrajších - Concours‘d Elegance. Vozidlá absolvujú vyhliadkovú jazdu do Banskej Bystrice a svoje predstavenie zakončia o 13.00 na vígľašskom zámku. V podvečerných hodinách celá show vyvrcholí koncertom skupiny Slovak Tango so slávnymi evergreenmi slovenskej populárnej scény. Informovala o tom marketingová manažérka hotela Katarína Lenhardtová.

„Hotel The Grand Vígľaš prináša počas roka hneď niekoľko akcií pre ubytovaných hostí i jednodňových návštevníkov zámku. Jednou z najväčších je práve The Grand Retro Show, kedy zámok ožije počas prehliadky historických vozidiel a módnej prehliadky. Tento rok budú automobily začínať svoju vyhliadkovú jazdu do Banskej Bystrice o 9.00, kde po príchode zotrvajú na Námestí SNP až do 11.30. Následne sa presunú priamo na náš zámok do Vígľašu. Medzi 13. až 14. hod. sa v priestoroch zámockého nádvoria bude konať výstava vozidiel a o 15.30 hod. slávnostné oceňovanie tých najkrajších (Concours d’Elegance). To však ale ani zďaleka nie je všetko. Najmä dámy určite poteší Retro módna prehliadka so začiatkom o 14.30 hod. Agentúra SAKMARPRO pripravila netradičnú vintage fashon show zloženú s autentických kostýmov, originálnych doplnkov v sprievode Janky Dekánkovej, ktorá je nielen skvelou speváčkou, herečkou a pedagogičkou, ale je zároveň považovaná za špičkovú znalkyňu módy a životného štýlu 20. až 40. rokov minulého storočia,“ pozýva K. Lenhardtová.

Dodáva, že celá show bude zakončená tombolou a koncertom skupiny Slovak Tango. Tvoria ju mladí a študovaní hudobníci, ktorí sa zameriavajú na interpretáciu slovenskej populárnej piesne 30. až 50. rokov 20. storočia. Prinášajú poslucháčom slávne evergreeny slovenskej populárnej scény z dielní Gejzu Dusíka, Pavla Čádyho, Pavla Braxatorisa, Dušana Pálku, ktoré preslávili vtedajšie hviezdy ako František Krištof Veselý, Melánia Olláryová, či Jozef Kuchár a iní. 

            Martin Mladoň, spoluorganizátor celého podujatia k tomu dodáva: „Divákom chceme ukázať techniku a módu z medzivojnového obdobia, preto sa aj všetky posádky oblečú do dobového oblečenia. Návštevníci sa budú môcť pri vozidlách odfotografovať, porozprávať s majiteľmi o histórii či priebehu renovácie ich vozidiel.“ Akciu na Námestí SNP v meste pod Urpínom spestrí moderátor, p. Kollár, kurátor Slovenského technického múzea v Košiciach, ktorý divákom predstaví jednotlivé vozidlá.

Zámocký hotel The Grand Vígľaš **** s poskytovaním wellness služieb je symbolom nového trendu v hotelierstve na Slovensku. Je výnimočným historickým miestom, ktorý spája stredovekú atmosféru so špičkovými službami štvorhviezdičkového hotela. Vnútorné priestory zámku si môže pozrieť každý záujemca so sprievodom  a odborným výkladom v určených časoch. V rámci prehliadok zámku, návštevníci môžu vidieť aj zbierku zbraní v rytierskych sálach a na chodbách, alebo obchod so suvenírmi spolu s výstavou fotografií z rekonštrukcie na vstupnom nádvorí. Hotel neustále rozširuje kvalitu služieb, pribúdajú interiérové doplnky, fresky, historické zbrane a aktuálne aj poľovnícke trofeje.

Viac informácií je na www.grandviglas.com

Meno organizátora: the grand Viglas
Fotografie
Podobné podujatia
INVALID PRODAKŠN
Overené podujatieINVALID PRODAKŠN
EPOS Sandokan, Veľký Krtíš
Deň obce Lučatín
Overené podujatieDeň obce Lučatín
futbalové ihrisko TJ Mladosť Lučatín, Lučatín
Žiadny obrázok
Overené podujatieViete, čo znamená protokol, etiketa, bontón, "chochmes"?
Verejná Knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Centrum, Banská Bystrica