WCK Severná Kórea

Podujatie Trnava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Kino, Kultúra, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
vstupenky.maxiticket.sk
Ďalšie podujatia v meste Trnava

Všadeprítomné obrazy a sochy veľkých vodcov, megalomanské propagandistické stavby, šedivé sídliská a chudobný vidiek – taká je Severná Kórea.

Ťažké zbrane sú namierené na juh v demilitarizovanej zóne, tajní policajti sú vám neustále v pätách, atómová hrozba je reálna a hromadné tance v deň štátneho sviatku zas štandardom. Priateľskí usmievajúci sa ľudia v parku ako komparz pre cudzincov sú v ostrom kontraste s bežnými ľuďmi na uliciach, ktorí v zúfalom strachu z represií za kontakt s cudzincom klopia oči v najšialenejšej diktatúre sveta. Aj o tomto bude reč na ďalšom pokračovaní Whiskyho cestovateľského kina.

Whisky, civilne Miloslav Láber je spevákom kapely Slobodná Európa. Po dlhých rokoch cestovania po odľahlých kútoch piatich kontinentov sa rozhodol vytiahnuť na svetlo sveta svoje mnohé zážitky a fotografie z výprav. Na cestách Whisky navštívil viac ako 70 krajín, v ktorých sa zameriaval najmä na odľahlé oblasti s atraktívnymi prírodnými scenériami, zachovalými pôvodnými etnikami a kultúrami bez turistického ruchu, ktoré často preskúmaval na motorke či terénnom aute, na ktorých prešiel po cestách-necestách viac ako 50 000 km.

Za všetky oblasti, ktoré navštívil, stačí spomenúť napríklad Indiu (ktorú navštívil 14 krát), Nepál (kde niekoľkokrát sám bez nosičov absolvoval pešie pochody cez Himaláje dlhé viac ako 500 km, cez sedlá vo výškach viac ako 5500 m.n.m.), Severnú Kóreu, Venezuelu, Irán, Laos, Kolumbiu, Kamerun, Indonéziu, Gruzínsko, Vietnam, Borneo, Peru, Austráliu, Čínu, Srí Lanku, Arménsko, Bolíviu, Kosovo, Filipíny, Afganistan, Kambodžu, Sulawesi, Chile, Maroko, Ladakh, Podnestersko, Sikkim, Náhorný Karabach a mnohé ďalšie.

Dĺžka trvania: 120 min

Meno organizátora: MaxiTicket.sk
Fotografie
Podobné podujatia
Žltý kanárik: Kabaretný úlet mesiaca marec
Overené podujatieŽltý kanárik: Kabaretný úlet mesiaca marec
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
Majstrovstvo Hajaa Mijazakiho
Overené podujatieMajstrovstvo Hajaa Mijazakiho
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava
Berlin Manson + hostia
Overené podujatieBerlin Manson + hostia
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava