William Shakespeare a Isaac Newton

Podujatie Bratislava

Vstupné 12 €

Trvanie: 50 min.
Miesto: šúdio Olympia

Pozývame Vás na čašu prossecca s Vladom Grežom a jeho hosťami  z príbehu z Londýna v 17.storočí. Navštívia nás William Shakespeare aj Isaac Newton. 

Pripravili sme pre vás dramatické pásmo, venované téme pandémie v Londýne 17. storočia. Pocity ľudí, obyvateľov Londýna v 17. storočí boli podobné tým našim dnes, keď na svet udrela pandémia koronavírusu. 

Hlavnými postavami sú William Shakespeare a Isaac Newton, géniovia, s ktorých objavmi a umením, žijeme do dnes. Obaja muži sa však ocitli počas londýnskych epidémií moru v 17. storočí v izolácii a domácom uzavretí. V uliciach Londýna a Cambridge, kde žili, v okolí ich domov vládla všadeprítomná morová smrť. Čas nebol vhodný na tvorbu, neukazoval východisko, ani jej zmysel. Každý stál pred rozhodnutím, ako tento šok spracovať. Dobu ovplyvniť ani zmeniť nemohli – možno len jej budúcnosť. Obaja sa rozhodli rovnako, nevzdali sa. Vďaka ich voľbe tvoriť a pracovať aj v izolácii a ťažobe doby vznikli najväčšie diela umenia a vedy. Shakespearova výnimočná dráma Kráľ Lear a Newtonove Zákony gravitácie. Pozývame vás na stretnutie s ich príbehom a geniálnymi objavmi v čase uzavretia a samoty pandémie moru v Londýne pred 4 storočiami.

Fotografie
Podobné podujatia
Champion fighting / Tour 4
Overené podujatieChampion fighting / Tour 4
Akadémia Bojových Umení, Bratislava
NA SKLE MAĽOVANÉ
Overené podujatieNA SKLE MAĽOVANÉ
STARS auditorium, Bratislava
Whitney Houston Tribute koncert
Overené podujatieWhitney Houston Tribute koncert
STARS auditorium, Bratislava