Workshop Running small communities II.

Podujatie Sebechleby

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Stretnutia a zrazy
Web organizátora:
www.smallcommunities.eu
Ďalšie podujatia v meste Sebechleby
Podrobnejšie informácie: workshop@smallcommunities.eu

Nezisková organizácia MO Plusko prináša v dňoch 14.-19. júna 2016 v obci Sebechleby  druhý medzinárodný workshop zameraný na tému zakladania, vedenia a fungovania malých komunít. Cieľom workshopu je prostredníctvom odborných prednášok, praktických cvičení a riadených diskusií priblížiť účastníkom život v komunitách, radosti a výzvy, ktoré komunitný život prináša a poskytnúť iný pohľad na fungovanie spoločnosti.

Témy workshopu budú pokrývať celý cyklus života komunity – od založenia, cez fungovanie a riadenie spoločenstva až po prípadné problémy, ktoré vedú k zánikom komunít. Lektori účastníkom objasnia a prediskutujú s nimi zakladanie komunít a prvé kroky na ceste vytvárania vízií a cieľov komunity, najlepšie spôsoby riešenia konfliktov, rozhodovanie v ťažkých momentoch života komunity ale aj problémy, ktoré stoja na ceste pred každou komunitou.

Workshopu sa ako lektori zúčastnia odborníci zo Slovenska a Českej republiky, ale aj Maďarska a Poľska. Spomedzi mnohých môžeme napríklad spomenúť autora knihy Prebúdzanie draka a člena zaježovskej komunity Roba Jankovicha, českého experta na nenásilnú komunikáciu Adama Čajku a iných. Komunikačným jazykom medzinárodného workshopu je angličtina a v tomto jazyku sa budú viesť všetky prednášky, diskusie a zdieľania osvedčených praktík a postupov, ktoré prinesú účastníci.

Workshopu sa zúčastnia členovia rôznych komunít zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Predpokladáme, že celkovo sa workshopu zúčastní 30 účastníkov a približne 10 lektorov.

Komunikačný jazyk workshopu bude angličtina. Anglicky budú prebiehať diskusie, prednášky aj organizačné informácie.

Kedže miest je obmedzený počet, boli by sme radi, keby účastníci boli ľudia, ktorí majú čím prispieť do spoločnej diskusie a zdieľania skúseností, alebo im účasť na workshope pomôže lepšie fungovať v ich komunite.

Od účastníkov teda očakávame, aby:

  • rozprávali plynule po anglicky
  • mali skúsenosti s fungovaním v komunite zaoberajúcej sa ľudskými vzťahmi, spoločným bývaním, hospodárením, trvalo udržateľným využívaním zdrojov, a pod.
  • mali čas a chuť sa zúčastniť väčšej časti workshopu, ideálne celého

Pokiaľ vás workshop zaujal a myslíte si, že by vaša účasť bola obojstranne užitočná, prosím prihláste sa nám.

Tešíme sa na vás.

Organizátorský tím workshopu

Meno organizátora: MO Plusko
Fotografie
Podobné podujatia
INVALID PRODAKŠN
Overené podujatieINVALID PRODAKŠN
EPOS Sandokan, Veľký Krtíš
Na ceste za sebapoznaním
Overené podujatieNa ceste za sebapoznaním
Verejná knižnica Mikuláša Kováča, pobočka Sásová, Banská Bystrica