Workshop varenia: Liečivé huby hliva ustricová a shiitake v našej kuchyni
Podujatie Bratislava
Hlivu ustricovú a shiitake zaraďujeme v našej strave ako jediné bielkovinové huby. Majú vysoký podiel bielkovín rastlinného pôvodu. Sú vzácnou potravinou pre obsah polysacharidov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov.
Pomáhajú znižovať hladinu cukru v krvi a tak sú výbornou potravinou pri udržiavaní a redukcii hmotnosti, Okrem toho, vynikajúco pomáhajú znižovať cholesterol a lipoproteíny v krvi, a tak predchádzajú rozvoju srdcovo cievnych ochorení. Priaznivo pôsobia pri regenerácii pokožky, pri exémoch, alergiách, regenerujú tráviaci trakt, podporujú črevnú peristaltiku a ich pravidelnou konzumáciou je možné eliminovať proces starnutia buniek.
Témy workshopu
Všestranné použitie
Obsah živín a liečivé účinky
Spracovanie a skladovanie
Využitie sušených húb
Zdravé spôsoby prípravy
Chutné recepty
Menu
Domáci ražný kváskový chlieb
Hlivovo – šampiónový perkelt
Baklažánovo – hlivový tatarák
Hliva s kelom
Shiitake soté s divokou ryžou
Marinované shiitake
Cena: 55 EUR
Kapacita: 10 ľudí
Miesto: MEDIBALANCE Centrum výživy a redukcie hmotnosti, Košická 49, Bratislava