Yafura Fest 2020

Podujatie Martin

Yafura Fest 2020

Mesto Martin má dlhoročnú hudobnú tradíciu v modernej pop-music. Spomeňme len kapely ktoré sa tu sformovali, cvičili, obrusovali svoje hrany a zvýrazňovali svoje inštrumentálne umenie – napr. TEAM, Horská Chata, Homo Sapiens a iné.

V časoch pred 1990 a neskôr po 1990 roku tu vznikalo mnoho kapiel na punkovom, metalovom, či rockovom základe a mesto Martin malo povesť akéhosi centra undergroundovej sceny na slovensku. Spomeňme len Editor, Lunatic Gods, Prípad Ewi Burdovej a iné.

Žiaľ, táto euforia z počiatočného obdobia sa postupne vytratila a dnes už ostali len nostalgické spomienky v hlavách dnešných 40 a 50-tnikov. Rozhodli sme sa teda túto dieru na hudobnom poli zaplniť myšlienkou na zriadenie a prevádzkovanie každoročného rockového festivalu.

Festival s originálnym názvom – Jafura Fest – má pripomenúť ovocie (čučoriedka), ktoré sa na našich holiach, čo obklopujú turčiansku kotlinu, zbiera a konzumuje oddávna a my ho chceme znova dať do povedomia širším vrstvám návštevníkov festivalu. Názov zároveň neinklinuje k vyhranenému žánru v rámci hudby – preferované budú žánre rocku a metalu. Krásny slovenský výraz čučoriedka zároveň prezentuje v prenesenom význame aj devu – aspoň tak to poznajú Slováci, ktorý prišli do styku s dielom p. Jula Satinského .

No a záverom – Názov Jafura Fest sme sa rozhodli trochu dostať do medzinárodného kontextu . Preto bude náš fest niesť v názve formu – YAFURA FEST.

K dispozícii je výborný areál SIM na okraji Priekopy, ktorý je prístupný motorovými vozidlami ako aj autobusmi – pre prípadnú kyvadlovú dopravu pri zabezpečení odvozu návštevníkov z udalosti .

Začiatok podujatia: 12. 9. 2020 11:00:00
Koniec podujatia: 13. 9. 2020 0:00:00
Vstupenky
Fotografie
Podobné podujatia