Zatvorené školy? Zostaň doma a študuj na DUK Online špeciál

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Podujatia pre deti, Prednášky, besedy, kurzy
Web podujatia:
www.dukonline.sk
Web organizátora:
www.dukonline.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: ivana_dorozlo@datalan.sk

Deti do školy ísť nemôžu – no vedomosti môžu prísť za nimi. IT spoločnosť DATALAN ako realizátor Detskej Univerzity Komenského Online sprístupňuje školákom 44 zaujímavých a inšpiratívnych videoprednášok. V nich zdieľali svoje znalosti slovenskí aj zahraniční prednášajúci za ostatných päť ročníkov DUK, ktorú organizuje Divadlo Aréna s Univerzitou Komenského v Bratislave.


Projekt s názvom Detská Univerzita Komenského Online špeciál (DUK Online špeciál) začína 23. marca, je bezplatný a prístupný deťom na celom Slovensku jednoducho cez počítač, tablet, či smartfón. Na všetky školopovinné deti čaká množstvo cenných poznatkov a na tie najúspešnejšie z každého kraja aj lákavé ceny.

Spoločnosť DATALAN, slovenský líder v oblasti informačných technológií, je dlhoročný partner letnej Detskej Univerzity Komenského. Každé leto sprostredkúva deťom obsah prednášok cez platformu www.dukonline.sk Teraz sa rozhodol v spolupráci s Divadlom Aréna školákom znovu otvoriť desiatky videoprednášok a pomôcť im tak zmysluplne využiť čas, ktorý musia aktuálne tráviť doma. „Keďže je veľmi pravdepodobné, že deti zostanú v súvislosti s opatreniami vlády na zabránenie šíreniu koronavírusu COVID-19 ešte nejaký čas mimo škôl, odkázané na homeschooling, chceme pomôcť im, rodičom aj učiteľom,“ vysvetlil myšlienku realizovať takúto aktivitu aj počas školského roka generálny riaditeľ DATALANu Marek Paščák. DUK Online špeciál  bude pre deti prístupná až do 3. mája a počet detí je vďaka online forme neobmedzený. Projekt Zostaň doma a študuj na DUK Online špeciál umožní deťom sa nielen dozvedieť mnohé nové poznatky a netušené fakty, ale zároveň svojím úsilím zabojovať o výhru zaujímavej ceny – smarthodinky Xiaomi Amazfit, ktoré ich dokážu motivovať hýbať sa aj v domácej karanténe.  

Univerzita otvorená pre deti z celého Slovenska

Na DUK Online špeciál sa školáci môžu pripojiť už v pondelok 23. marca. Registrácia nie je nutná. Stačí vyplniť test, zadať v skúšobnom kvíze svoj e-mail a študent je zapojený. Deti budú mať postupne, v týždňových intervaloch, dostupných 5. ročníkov DUK Online špeciál – spolu až 44 zaujímavých videoprednášok. Štúdium je bezplatné a dostupné prakticky odkiaľkoľvek, z celého Slovenska ale aj pre deti za hranicami. Stačí kliknúť na www.dukonline.sk. Súčasťou každej prednášky je skúšobný online kvíz, deti si tam môžu svoje novonadobudnuté znalosti hneď otestovať.

Profesori prednášky prispôsobili deťom základných škôl, ktoré sa dozvedia napríklad to, prečo potrebujeme dýchať, prečo je stres zlý aj pre baktérie, prečo môžu policajti nasadzovať putá, alebo prečo lietadlo nespadne.
Školáci si môžu vybrať ľubovoľný deň či čas, kedy si v rámci otvoreného ročníka tú-ktorú prednášku vypočujú a vyplnia test.

Po štúdiu získajú deti diplom absolventa DUK Online špeciál. Pravidlá štúdia nájdu na www.dukonline.sk Svojím vzdelávaním sa zároveň súťažia o výhru. „Na záver vyhlásime a odmeníme jedného víťaza z každého samosprávneho kraja na Slovensku, ktorý úspešne zvládol najviac testov. V prípade rovnosti rozhodne žrebovanie,“ spresnil Marek Paščák, ktorý sa sám ako otec štyroch detí na túto online univerzitu teší.



Meno organizátora: DATALAN
Fotografie
Podobné podujatia