Zdravo a chutne 2015

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Prednášky, besedy, kurzy, Varenie, Gastronómia
Web podujatia:
www.zdravoachutne.sk
Web organizátora:
www.pr2002.sk
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: https://www.facebook.com/zdravoachutne2014/?ref=hl

V stredu 2. decembra sa v bratislavskom Primaciálnom paláci začína každoročná séria podujatí o kvalite potravín, zdravej výžive, príprave moderných jedál, varení a pohybe, kampaň Zdravo a chutne. V poradí ôsmy ročník kampane potrvá do 17. decembra a opäť nebudú chýbať interaktívne ochutnávky, prednášky na aktuálne témy, stretnutia s odborníkmi a súťaže v Bratislave, Košiciach a v Žiline.

 

Kampaň Zdravo a chutne je pre spotrebiteľa spoľahlivým a prehľadným kompasom v jedálničku na rok 2016. Ak by totiž človek chcel ochutnať všetko, čo ponúka priemerný supermarket, so sortimentom v rozsahu niekoľko desaťtisíc položiek, musel by denne konzumovať približne sto rozličných potravín, a to po celý rok.

 

"Niet preto divu, že máme s nakupovaním problémy, a to bez ohľadu na to, či sme práve opustili maminu kuchyňu a začíname si na priváte variť sami alebo pravidelne nakupujeme pre celú rodinu už dvadsať rokov. Viac ako 50% nášho nákupného košíka pravidelne tvoria potraviny, ktoré sme vôbec neplánovali nakúpiť a tie ostatné nás často privádzajú do rozpakov. Medzi najčastejšie témy na podujatiach Zdravo a chutne patria biopotraviny a ich skutočný význam, sladenie a bezlepkové výrobky, či alternatívy mlieka. Teší nás zastúpenie nielen slovenských výrobcov, ale aj dovozcov a distribútorov potravín zo zahraničia, ktorých primárnym cieľom nie je len zisk, ale aj edukácia spotrebiteľa a rastúca kvalita potravín. Tie mimochodom počas Zdravo a chutne čaká zaťažkávajúca skúška. Prejsť prísnym hodnotením náročného zákazníka, a to z hľadiska chuti, zloženia, ale aj ceny. Na základe požiadaviek odborníkov kampaň predstaví kvalitné mäsové i mliečne výrobky, poctivý celozrnný chlieb, čerstvé šťavy, stredomorskú diétu a zdravé alternatívy sladenia. Dobré správy máme pre tých, ktorí obľubujú pivo, ale obrovskej pozornosti sa opäť bude tešiť rýchla príprava zdravých snackov pre celú rodinu alebo kurzy čítania obalov potravín či zaujímavá Potravinová karta a samozrejme Deň pohybu, počas ktorého budú profesionáli riešiť nielen problémové partie, ale najmä používanie vlastného tela ako najspoľahlivejšieho nástroja pre pravidelný pohyb. Život v meste má však svoje úskalia aj pre domácich miláčikov a tak sa tohtoročná kampaň venuje napríklad aj psom, ktorí žijú v byte," hovorí Mgr. Denisa Priadková, koordinátorka kampane.

 

Podujatie spája špecialistov z oblasti výživy, kvality potravín, gastroenterológie, kulinárstva či fitness a vlani ho navštívili desiatky tisíc záujemcov. Atraktívne podujatie však väčšina ľudí nenavštevuje len kvôli chuti a kvalite, ale predovšetkým kvôli zdraviu. “Každý človek by mal vedieť, že to, čo po celý život kladie do úst má veľký vplyv na jeho zdravie. Mal by vedieť, čo jesť a čomu sa má vyhnúť. Každý človek túži byť zdravý, ale o svoje zdravie sa často začne starať až vtedy, keď ochorie. Nebagatelizujte riziká a starajte sa o seba už dnes. Pretože drahá nie je zdravá výživa, ani aktívny životný štýl. Najdrahšie je totiž byť chorým,“ hovorí MUDr. Peter Minárik, odborný garant podujatia.

 

Ak chcete zistiť, aký je stav vašich kostí, obsah tuku či iné hodnoty alebo hľadáte informácie z oblasti výživových doplnkov, oceníte Bod zdravia. Počas Dňa pohybu 11. decembra na vás čaká analýza chodidla a súťaž o fitness výbavu. Aj tento rok čaká na návštevníkov množstvo originálnych receptov, kvízov a tiež obľúbená súťaž o ceny v hodnote viac ako 3000 EUR. Samozrejmosťou je opäť zdarma ročenka Zdravo a chutne s dôležitými poznatkami o nakupovaní, mrazení či skladovaní potravín a ich glykemickom indexe, dôležitom faktore pre pocit nasýtenia či hladu.

 

Viac na www.zdravoachutne.sk

Meno organizátora: PR 2002, s.r.o.
Fotografie
Podobné podujatia