Zhluk Michal Matejka

Podujatie Bratislava

Zhluk @T3 - Michal Matejka

V T3 - kultúrnom prostriedku sa aj v marci odohrá sólový koncert improvizačného hudobníka, pričom tento krát sa jedná o Michala Matejku a jeho elektrickú gitaru.
Hráva s Cluster ensemble, Veni Academi, Musica Falsa et Ficta, Dunkeltherapie, Ankramu, Škvíry a Spoje alebo Pražským improvizačným orchestrom. Slovensko má tak ďalšieho silného gitaristu, ktorý nielen preskúmava zvuk gitary, ale aj prináša nové hudobné svety.

Na koncert Michala Matejku dorazte do T3 v stredu 28.3 o 19:00.

Koncert z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Hudobný fond.
Organizátori podujatia: Hurhaj, o.z.; T3 - kultúrny prostriedok

Vstupné: dobrovoľné (odporúčané >2)

„Voľne improvizovaná hudba“ Michala Matejku je svetom plným neočakávaných alebo ťažko predpokladaných situácii. Ide o hudbu, ktorá znie na každom koncerte zásadne inak. „Free“, „free music“ alebo „free improvised music“ sa postupne ustáluje od konca 50. rokov minulého storočia. Áno, je to paradoxné, že práve pojem „free music“ sa „ustáluje“. Za posledných viac ako šesťdesiat rokov sa vyhraňuje voči „mainstreamu“, alebo je niekedy reakciou na hlúpy či krutý „establishment“. Michal o sebe píše: „Jeden a pol roka sa amatérsky venujem stavbárskemu a stolárskemu remeslu. Na hudbu nemám čas. Hrám – nehrám v kapelách Ankramu, Škvíry a Spoje, Námestie Republiky, Pražský improvizačný orchester, v ktorých sa venujem - nevenujem voľnej improvizácii a súčasnej pesničkovej hudbe. Občas spolupracujem s Mirom Tóthom v jeho divných projektoch, Danom Matejom, Veni ensemble/academy a Cluster ensemble a inými.“ Okrem spomínaných kapiel a projektov hráva Michal aj v swingovom orchestri FatsJazzBand. Kedysi sa autorsky realizoval v skupine Unknown Artist Trio, ktorá hrávala jazz. Michal dodáva, že „učí mladých ľudí hudbu na 150 % úväzok.“

Miesto konania podujatia: T3 - kultúrny prostriedok, Krížna, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 28. Marca 2018 19:00
Dátum ukončenia podujatia: 28. Marca 2018 22:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1562N 17.1255E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Zhluk @T3 - Michal Matejka

Meno organizátora: T3 - kultúrny prostriedok
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieKrvavé peniaze
Štúdio L+S, Bratislava
QUEENSHOW
Overené podujatieQUEENSHOW
Dom kultúry Ružinov, Bratislava
SPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Overené podujatieSPIEVANKOVO - ANGLIČANINA
Dom kultúry Ružinov, Bratislava