Žilinský literárny festival 2022

Podujatie Žilina

Žilinský literárny festival

Najväčšia literárna udalosť na strednom Slovensku, ktorú organizuje občianske združenie ZLF v spolupráci s kníhkupectvom Artforum v Žiline, kultúrnym centrom Stanica Žilina-Záriečie a Mestom Žilina, sa bude konať od štvrtka 22. do nedele 25. septembra 2022 už tradične v priestoroch Novej synagógy v Žiline.

Témou tohto ročníka budú a/symetrie. Slovo dokáže liečiť duše aj búrať ríše. Záleží len na tom, či slúži pokusom o dosiahnutie symetrie alebo vedome asymetricky kýva so svetom. Symetricky zrkadlí svet, alebo asymetricky rozhadzuje realitu?

Na čo všetko sa môžete tešiť? Až štyri festivalové dni plné bohatého literárneho a kultúrneho programu, v ktorom nebudú chýbať debaty so zaujímavými slovenskými aj zahraničnými autormi, tematické diskusie, koncerty, workshopy, celodenný detský program a knižný trh vydavateľov a kníhkupectiev.

Festival otvorí švajčiarsky spisovateľ Joachim B. Schmidt a slávnostne ho zakončí nemecká spisovateľka Judith Hermann. Budete tu môcť stretnúť českú spisovateľku Petru Soukupovú, poľskú reportérku Katarzynu Surmiak-Domańsku, architekta Adama Gebriana, či Martina M. Šimečku. Porozprávame sa o lusofónnej literatúre v slovenskom preklade, o rómskych rozprávkach a realite, aj o scifi a fantasy na Slovensku a v Čechách. S Jánom Púčekom sa zatúlame do Malých Karpát, vychutnáme si skvelé koncerty Talaqpo či Modrých hôr, a naživo si pozrieme nahrávanie podcastu Toto vystrihneme!

To je len ochutnávka toho, čo vás na 19. ročníku Žilinského literárneho festivalu čaká. Kompletný program bude na www.zlf.sk.

Finančne nás podporil FOND NA PODPORU UMENIA a MESTO ŽILINA.

O 17:00

Fotografie
Podobné podujatia