Zimná Planéta Tanec | Tanečno – pohybové laboratórium

Podujatie Košice

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Podujatia pre deti
Web organizátora:
www.vymenniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Košice
Podrobnejšie informácie: lucia.hruba@k13.sk

Každú stredu od 17.00 do 18.00

Vstupné:  6€/mesiac = dieťa ( 1,50 €/hodina)

Prihlasovanie detí na Planétu tanec prebieha do soboty 14.10., preto neváhaj a napíš meil na: pst.kosice@gmail.com. Zimné vydanie Planéty Tanec sa otvorí len v prípade dostatočného počtu záujemcov (min. 5 detí).

Jej cieľom je rozvíjať u detí ich fantáziu, pohybovú jedinečnosť, koordináciu pohybov a komunikáciu v skupine, ako aj podporiť detské sebavyjadrenie a tvorivosť, zvýšiť citlivosti voči iným a naučiť deti vzájomnej tolerancii. Ale najmä poriadne sa vyhrať, zažívať radosť z pohybu a tanca.

PST-PRIESTOR SÚČASNÉHO TANCA

Občianske združenie vzniklo v roku 2015 v meste Košice.  Odvtedy ich iniciátorki, ktoré sa venujú súčasnému tancu, vyvíjajú pravidelné aj nepravidelné aktivity, prostredníctvom ktorých široká verejnosť môže okúsiť, čo to súčasný tanec je. Ich cieľom je formou Sharing tréningov, tvorivých laboratórií, rezidencií, medzinárodných workshopov a tvorbou predstavení podporiť súčasný tanec  v meste Košice.

 

Lektorky Michaela Sabolová a Viktória Birošová

Tanečné zručnosti nadobudli v scénických súboroch: Vánok,  Tanečné štúdio „S“ a Tanečné centrum La Mosca v Košiciach. Posledné roky sa venujú súčasnému tancu a performatívnemu umeniu a prehlbujú si svoje znalosti účasťou na vzdelávacích pohybových workshopoch. Ako taneční interpreti sa zapájajú do umeleckých tanečných projektov . V kultúrnom centre Tabačka Kulturfabrik organizujú tanečno-pohybové laboratórium pre deti a rodičov pod názvom DanceFabrik.

Viktória Birošová je ako tanečný interpret v týchto mesiacoch zapojená do košického projektu Hra na tanec a do projektu maďarských choreografov z tanečného kolektívu Ziggurat Project. Michaela Sabolová je účastníčkou certifikovaného vzdelávacieho programu Laban/Bartenieff Movement Studies,  poznatky z tohto kurzu využívajú pri tvorbe programu Planéta Tanec.

Kontakt: 

Lucia Hrubá / kultúrny mediátor Výmenníka Važecká

0908 965 243 / lucia.hruba@k13.sk

Pre viac informácii kontaktujte lektorku Michaelu Sabolovú mejlom pst.kosice@gmail.com, na facebooku / Priestor Súčasného Tanca, Košice / alebo príď so svojimi drobcami priamo na hodiny do výmenníka na konci sídliska Nad jazerom.

 

Meno organizátora: Výmenníky
Fotografie
Podobné podujatia