Zimný LARP Kráľovstvo Vína 2017

Podujatie Častá

Zimný LARP Kráľovstvo Vína 2017

Príďte sa už tradične larpovo zabaviť na hrade. Tento rok sme pre vás pripravili hru, kde nielen zábava neumiera, ale ani hráči. Hra je postavená na priamych interakciách medzi hráčmi, silnom role-playi a je okorenená o tanec a spev.

Čo vás čaká:
- polnočná hostina
- tanečný workshop
- ťahanice o moc a majetky vo Vlčích Skalách
- krádeže a ruvačky
- príbehy a piesne
- turnaj

Červenokamenské panstvo je plné nepokoja. Dediny naokolo sužujú podivné udalosti. No nad všetky dediny a osady v okolí najviac prečnievajú Vlčie Skaly. Teda čo sa podivností týka. V posledných rokoch na ne dopadli nájazdy marlogov, trolov, meteorit, kliatby a záhadné choroby, ale i dračí oheň a armáda umrlcov spod kopca. Jej obyvatelia sa však nevzdávajú a dedina napriek všetkému stále stojí aj vďaka ich veľkému úsiliu a sebazapreniu.
Červenokamenský správca sa rozhodol, že úsilie osadníkov odmení a pozval ich na slávnostnú hostinu do hradu. Každý sa vraj nasýti, čo mu hrdlo ráči, no skôr než sa bude podávať hostina, hradný pán chce dať do poriadku záležitosti vlády nad Vlčími Skalami.
Vladykovia sa v osade striedajú častejšie ako ročné obdobia a hrad už nestíha menovať, či potvrdzovať nových správcov. Hlavy pomazané tak rozhodli, že Vlčím Skalám udelia privilégium voľby vlastného vladyku - ako to býva i v kráľovských mestách, aby si obyvatelia spravovali svoje veci po svojom. Pred hostinou má prebehnúť prvá voľba pod patronátom kastelána, aby z toho nevznikla vidiecka ruvačka ako pred dvoma rokmi, keď osadníci zobrali výraz volebný boj doslovne. Na hrade bude vyhlásený pokoj zbraní, na ktorý bude dohliadať stráž a dokonca i samotná Smrť z Vlčích Skál bola prizvaná ako svedok a patrón.
Hradný kastelán však myslel i na zábavu a vyhlásil, že najlepších umelcov na oslave čaká bohatá odmena. Nechal sa počuť, že Červenokamenské panstvo už dlho hľadá talent a pozýva i umelcov z celého panstva. Vlčie Skaly si vraj zaslúžia vydýchnuť si a zabaviť sa, aby nabrali silu na to, čo ich ešte čaká. Tak teda dobrodruhovia, bardi a iní dobrí ľudia kráľovstva, vidíme sa v zime na hrade!

Na hostine kastelán zakázal všetky zbrane a Smrť vyhlásila, že na oslavách ordinovať nebude, takže sa o život svojej postavy báť nemusíte. To však nemusí platiť o vašom mešci! Na tak veľkej oslave bude isto zopár šikovných rúk, ktoré rozkývu misky obchodníckych váh, ale i strážnici, ktorí ich budú klepať po prstoch.

Naše odporúčania:
Aké postavy si vyberať:

Obyvatelia Vlčích Skál
- ak nemáte postavu z minulých hier, ľahko vám ju pomôžeme dotvoriť
- odporúčame si vybrať aj postavy remeselníkov, ktorí budú rozhodovať pri voľbe vladyku (hrobári, kňazi, mnísi, neviestky, novinári, bardi, kováči, liečitelia...)

Kandidáti na Vladyku
- ak chcete kandidovať na vladyku, očakáva sa, že ste významnou postavou vo Vlčích Skalách, ideálne pre pokračujúce postavy s už načrtnutými spojenectvami

Šľachtici
- zväčša už pokračujúce postavy, ktoré tento status už získali, v prípade dobrej prípravy postavy a kostýmu pridáme i nové šľachtické postavy
- výborné, ak máte so sebou aj nejakú družinu či dvor, možnosť i prijímania postáv do služieb priamo na hre
- na hre sa môžu zapájať do politických bojov, najmä proti neurodzenej lúze, ktorá si nárokuje vládu alebo mecenášovať umelcov

Zlodeji
- zapojíme vás do cechu zlodejov a mocenských hier

Strážnici
- budete dávať pozor na poriadok a lapať zlodejov
- strážnická hra bude takou malou hrou v hre

Umelci
- pre hudobníkov a bardov máme k dispozícií piesne z Kráľovstva Vína
- pred hostinou sa bude konať i súťaž Červenokamenské panstvo hľadá talent, do ktorého sa môžete prihlásiť a získať veľkú odmenu (ak sa chcete zúčastniť, prosím dajte nám vedieť už pred hrou)


Zmeny oproti našim klasickým LARPovým pravidlám: - postava neumiera, pokým jej to majster výslovne nepovie, ale zranenia fungujú normálne
- alchymisti na hre nevytvárajú elixíry či predmety, môžu si doniesť 3-5 predmetov po dohode s majstrom


Organizačné info:
Stretneme sa 9.12. o 15:00 na hrade Červený Kameň
Hra prebieha až do polnoci, kedy bude hostina a potom sa pokračuje stále v hre, ale už neriadene.

Miesto konania podujatia: Červený Kameň Hrad, Hrad Červený Kameň, Častá
Vstupenky: http://larp.schatmansdorf.sk/registracia/
Dátum začiatku podujatia: 9. Decembra 2017 15:00
Dátum ukončenia podujatia: 10. Decembra 2017 01:00
Pravdepodobné súradnice: 48.3936N 17.3344E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Zimný LARP Kráľovstvo Vína 2017

Meno organizátora: LARP Kráľovstvo Vína
Fotografie
Podobné podujatia
Zámocký štamperlík
Overené podujatieZámocký štamperlík
Holíčsky zámok, Holíč
Jar na farme
Overené podujatieJar na farme
Lučenec - Ľadovo, Lučenec
Herný festival PixelZest
Overené podujatieHerný festival PixelZest
Kreatívne centrum Trnava, Trnava