Zimný SLOVOMfest

Podujatie Banská Bystrica

Zimný SLOVOMfest
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Koncerty, Kultúra
Web podujatia:
www.generacianula.sk
Web organizátora:
www.generacianula.sk
Ďalšie podujatia v meste Banská Bystrica
Podrobnejšie informácie: marcelpales@gmail.com

Aj v pandemicky pohnutej súčasnosti predstavuje slovo veľký svet nádejí. Ako sa ľudstvo od marca 2020 presviedča nanovo, práve slová sa nám neraz stávajú tým najlepším liekom či východiskom. Festival SLOVOMfest zaostruje od svojho počiatku v roku 2013 práve na význam a hodnotu slova. Prináša multižánrové umelecké podujatia, v ktorých sa nielen umelecká komunita spája prostredníctvom slova. Slovo tu rezonuje vo viacerých sférach – od literatúry, hudby, výtvarného umenia až po rôzne iné oblasti aj mimo umeleckého sveta.

Po prestávke sa myšlienku festivalu podarilo oživiť v roku 2021 v nových vydaniach namiesto pôvodného viacdňového programu formou kultúrneho podujatia. Letné vydanie SLOVOMfestu na nádvorí Robotníckeho domu prinieslo bohatý program s domácimi účinkujúcimi ako aj hosťami z rôznych končín Slovenska. Literárne zoskupenie Generácia Nula ako organizátor si zároveň pripomenulo desaťročnicu svojho vzniku na pôde mesta v roku 2011. Jesenná časť SLOVOMfestu už bola z pohľadu opatrení v rámci pandémie ovplyvnená o čosi viac – v hľadisku mohlo byť maximálne 50 ľudí. Obdobie pandémie nás ale naučilo, že ani kultúra nie je samozrejmosťou a niekedy si na kultúrne podujatia musíme počkať. Tak sa aj zimné vydanie podujatia presunulo z decembra na február.

Mesto Banská Bystrica a literárne zoskupenie Generácia Nula pozýva milovníkov literárneho, výtvarného a hudobného umenia na podujatie Zimný SLOVOMfest 11. februára 2022 o 18:00. Konať sa bude opäť v Robotníckom dome v Banskej Bystrici. Okrem členov Generácie Nula (Marcel Perecár, Ľudovít Majer, Miroslava Košťálová, Janka Olejová, Peter Papšo, Lucia Vlčeková a Michal Várošík) sa predstavia opäť aj mladé literárne talenty slovenskej literatúry ako Tatiana Piliarová zo Žiliny či Adela Vojtušová z Kysúc, zo svojej tvorby prečíta aj skúsená slovensko-srbská autorka Katarína Mosnáková-Bagľašová. O výtvarné spestrenie podujatia sa postarajú študentky Akadémie umení Lenka Borková a Maria Guttenová. A hudobne spestrí program speváčka Adriana Habrdová z Turca, ale aj huslistka Michaela Kubincová z Liptova.

Meno organizátora: Mesto Banská Bystrica a Generácia Nula
Fotografie
Podobné podujatia
TICHÁ NOC
Overené podujatieTICHÁ NOC
Aula SZU, Banská Bystrica
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Overené podujatieHELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Športová hala Štiavničky, Banská Bystrica
MINIMAJÁLES UMB 2024
Overené podujatieMINIMAJÁLES UMB 2024
Areál Internátu ŠD3 pod Breakom, Banská Bystrica