Zomrieť pre dizajn alebo Žiť po stovke

Podujatie Bratislava

Zomrieť pre dizajn alebo Žiť po stovke

Srdečne pozývame na premietanie víťazného diváckeho filmu z Festivalu Jeden svet - Život začína po stovke a filmu Zomrieť pre dizajn, ktorý zaznamenal veľký divácky záujem.


18:00
Život začína po stovke
Švédsko / 2015 / 58 min. / švédsky / české titulky

Švédka Dagny denne prispieva na svoj blog. Píše o všedných veciach, dopisuje si s priateľmi a sem tam si prejde zoznamky. Večer nezriedka vyráža na párty, kde nepohrdne pohárom šampanského. Je hosťkou televíznych relácií a ľudia ju spoznávajú na ulici. Fakt, že sa narodila v roku 1912 sa zdá nepodstatný. Ako sama hovorí, byť aktívna a mať vôľu učiť sa stále nové veci nie je otázkou veku. Skrz svoj príbeh dokazuje, že je potrebné odhodiť hanblivosť a strach – na to je život príliš krátky.

19:00
Zomrieť pre dizajn
USA / 2016 / 59 min. / anglicky / české titulky

Výroba notebookov, mobilov a elektroniky vôbec, je veľmi toxická. Zamestnanci kvôli agresívnym chemikáliám umierajú na nové druhy rakoviny a rodia sa im postihnuté deti. Výrobcovia o tom samozrejme vedia. Vyše 30 rokov maria súdne procesy a tutlajú informácie. Film metodicky odkrýva problém globálnych rozmerov a ukazuje, ako je naďalej stupňovaný neľudskými podmienkami v čínskych továrňach, technikami „likvidácie“ starých prístrojov, či praktikami, ktorými firmy nútia zákazníkov kupovať stále nové modely. Na druhej strane sa však na svete nájdu aj ľudia, ktorí hľadajú šetrné cesty, ako s elektronikou zachádzať tak, aby pre nás jej produkcia nemala fatálne následky.

Vstup je voľný. Podujatie sa koná s podporou Veľvyslanectva USA.

Miesto konania podujatia: Baštova 5 Open Gallery, Baštova 5, Bratislava
Dátum začiatku podujatia: 4. Decembra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 4. Decembra 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1448N 17.1059E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Zomrieť pre dizajn alebo Žiť po stovke

Meno organizátora: Filmový festival Jeden svet
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadne podujatie.