Zóna bez peňazí 2017 vo Zvolene

Podujatie Zvolen

Zóna bez peňazí 2017 vo Zvolene

Združenie Slatinka a OKO organizujú v nedeľu 26. 11. 2017 od 14,00 hod. do 18,00 hod. tradičnú zimnú Zónu bez peňazí.

Do priestorov občianskeho centra OKO na sídlisku Západ (Nám. mládeže 17, vchod od Nográdyho ul.) bude príležitosť priniesť veci, ktoré sú ešte funkčné, ale už ich nepoužívate alebo neviete využiť. Rovnako si budete môcť zasa nájsť a odniesť veci, ktoré potrebujete alebo by sa zišli u vás. Cieľom je pomôcť si navzájom, ale najmä šetriť životné prostredie, pretože každá jedna vec, ktorá môže slúžiť ďalej, nemusí ísť na skládku, nemusia sa vyťažiť nové suroviny, kvôli výrobe ďalších výrobkov, nespotrebuje sa energia atď. A navyše – stretnete sa s milými ľuďmi a uvidíte, že vo Zvolene a okolí si ľudia vedia pomôcť a sú súčasťou jednej komunity.

Väčšinou ľudia prinášajú oblečenie, obuv, knihy, hračky, potreby pre deti, veci do domácnosti, kuchyne a bytu, elektrospotrebiče a pod. Z priestorových možností nie je možné priniesť veci vopred iný deň alebo iný čas – s výnimkou detských vecí, ktoré by sme mohli ešte pred Zónou bez peňazí darovať deťom na Ukrajinu, ktoré sú tu v týchto dňoch na ozdravnom pobyte na Slovensku a 21. 11. budú prechádzať Zvolenom cestou domov. Pre tieto deti vo veku 8 – 12 rokov potrebujeme teplú obuv a odevy, a tiež detské knihy v angličtine. Ak by ste tieto špecifické veci mali, prosím ozvite sa na slatinka@changenet.sk alebo 0915 811 195, aby sme doriešili logistiku, kde a ako pre veci prídeme.

Prosíme o to, aby ľudia nenosili staré, znečistené či (skoro)nefunkčné veci, organizátori nemajú žiadne zdroje a čas na opratie či opravu vecí, aj „keď iba tu chýba takáto maličkosť....“. Veci, ktoré si ľudia priamo nezoberú na mieste, budú odnesené do komunitného centra na Balkáne, kde tiež zatiaľ nie sú kapacity na opravy prišívanie gombíkov či pranie.

Privítame samozrejme pomoc dobrovoľníkov a dobrovoľníčiek pri príprave a zabezpečení akcie – od 13,30 budeme v OKO pripravovať stoly, ktoré musíme rozmiestniť, označiť, chceme pripraviť aj malé občerstvenie. V priebehu akcie sú vítané každé ruky na triedenie prinesených vecí a neustále skladanie a upratovanie najmä oblečenia, ktoré sa prehŕňaním samozrejme mieša a stáva neprehľadným. Na konci akcie zasa potrebujeme pomôcť pri balení vecí do vriec, ktoré na druhý deň odvezieme na Balkán.

Miesto konania podujatia: Občianske centrum "OKO" Zvolen-Západ, Námestie mládeže 587/17, Zvolen
Dátum začiatku podujatia: 26. Novembra 2017 14:00
Dátum ukončenia podujatia: 26. Novembra 2017 18:00
Pravdepodobné súradnice: 48.5813N 19.1093E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Zóna bez peňazí 2017 vo Zvolene

Meno organizátora: Združenie Slatinka
Fotografie
Podobné podujatia