ZÓNA BEZ PEŇAZÍ v Ružomberku

Podujatie Ružomberok

ZÓNA BEZ PEŇAZÍ

Je vám ľúto zbaviť sa vecí, ktoré sú stále v dobrom stave, no vy sami ich už nepotrebujete? Môžete nimi potešiť niekoho druhého a zároveň si sami spraviť radosť inými vecami. A to všetko bez peňazí. 

Príďte darovať veci, ktoré už nepotrebujete a vymeňte ich za také, ktoré sa vám páčia. Alebo si môžete zobrať to, čo by sa vám mohlo hodiť. Aj vďaka vám sa tak bude môcť naplniť hlavná myšlienka celej akcie - urobiť krajšie Vianoce tým, ktorí si to nemôžu prevažne pre nedostatok peňazí dovoliť. Darčeky predsa nemusia byť nové ani drahé, pokojne to môžu byť veci získané práve na Zóne bez peňazí. 

Čas: 28. 11. 2015, od 10:00 do 18:00 hod.
Miesto: Klub Panoptikum v Ružomberku


Uvítame tiež:
- Plachty, uteráky, deky (pre zvieratká v útulku)
- Vlnky, nitky... (pre Základnú umeleckú školu)

Pre deťúrence máme pripravené aj rôzne aktivity a vianočný punč pre dospelých.

Myšlienka Zóny bez peňazí:
Zóna bez peňazí je dobročinná akcia, ktorá podporuje recykláciu pekných, nepoužívaných vecí. Je nezávislá od sponzorov, politických strán, záujmových skupín, poslancov, starostov, špekulantov a iných, ktorým môže uniknúť hlavná myšlienka – a tou je pomôcť druhým úplne nezištne. Zóna bez peňazí tiež neslúži na komerčné účely, tzn. nevyberá sa vstupné a pod.
A v neposlednom rade, chceme, aby túto akciu organizovali ľudia, ktorí sa Zóne bez peňazí venujú preto, lebo jej veria. Že to tak má byť. Robiť druhým radosť, prispieť k znižovaniu konzumu a podporiť vzájomnú pomoc medzi ľuďmi s dôrazom na ľudskosť.

Základné informácie:
Celoslovenská Zóna bez peňazí sa koná každý rok v poslednú novembrovú sobotu. Predvianočný termín je ideálny na to, aby si mohli ľudia na akcií nájsť, okrem iného, aj darčeky pre svojich najbližších. V roku 2014 sa v novembri zapojilo do Zóny bez peňazí 60 miest na celom Slovensku. V Ružomberku sa zóna bez peňazí organizuje už 3 rok a teší sa milej účasti. 

Fotografie
Podobné podujatia