21. ROČNÍK DFF ZDOLA PONICKÝHO MLYNA, STRETNUTIE RODÁKOV A PRIATEĽOV OBCE

Podujatie Poniky

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Slávnosti, Zvyky a tradície
Web podujatia:
www.poniky.sk
Web organizátora:
www.poniky.sk
Ďalšie podujatia v meste Poniky
Podrobnejšie informácie: poniky@poniky.sk
Tento rok začneme už po tretí raz ekumenickými službami Božími v evanjelickom kostole. Krojovaný sprievod pôjde až na Horedolinie, kde budú všetkých čakať prestreté svadobné stoly. Tohto roku sa dožívajú významných životných jubileí naši rodáci, ktorí celý svoj život spojili s ľudovou piesňou, tancom, či folklórom a hlásili sa svojou tvorbou k rodným Ponikám a ich tradíciám. Vo výstavnom stane bude pripravená výstava z tvorby Jána Paloviča, Janka Močka a artefakty ľudových umelcov z Poník, vzťahujúce sa na valašskú kultúru, ktorá je u nás hlboko zakorenená.
Sobotný program bude pokračovať takmer dvojhodinovým pásmom, ktoré pripravuje Igor Danihel a okrem jubilantov v ňom vystúpia Poničania, tanečníci SĽUK-u pozdravia bývalého sólistu tohto významného kolektívu. Jubilujúca Ľudová hudba Juraja Pecníka a jej sólisti prinesú zdravice pre priateľov, s ktorými častokrát stávali na javiskách, či v nahrávacích štúdiách. Na záver vystúpi FS Urpín - víťaz súťaže Zem spieva, pokračovať budeme ľudovou veselicou.
No a nedeľa, ktorá začne sprievodom zúčastnených detských súborov dedinou, bude patriť predovšetkým deťom, ich tanečným, hudobným a speváckym kreáciám. Vystúpia DFS Ondrášek z Brna, Kornička z Trenčína, Matičiarik z Banskej Bystrice, ľudová hudba Javorinka, ľudová hudba DFS Hučava, ľudová hudba ZUŠ Jána Cikkera a nebude chýbať DFS Poničan, ktorý pripravuje nový program. Nedeľným hosťom bude FS Železiar. 
Organizátori pripravujú všetko pre to, aby Poniky dôstojne privítali svojich rodákov, hostí a priateľov obce, na ktorých sa všetci tešíme. Opäť bude možnosť postretávať sa, porozprávať sa s tými, ktorých sme už dávno nevideli a spolu sa zabaviť. Snáď nám bude priať aj počasie.
Meno organizátora: obec Poniky
Fotografie
Podobné podujatia
CITY FEST 2024
Overené podujatieCITY FEST 2024
Park Š. Moysesa, Žiar nad Hronom
Deň obce Lučatín
Overené podujatieDeň obce Lučatín
futbalové ihrisko TJ Mladosť Lučatín, Lučatín