Biela noc v kraji Katarína Hudačinová

Podujatie Stupava

Biela noc v kraji / Stupava / Katarína Hudačinová

Srdečne Vás pozývame na 3.ročník Bielej noci v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Najväčší a najnavštevovanejší medzinárodný festival súčasného umenia sa stal neodeliteľnou súčasťou hlavného mesta, z ktorého putuje aj do krajských miest: Stupava, Senec, Budmerice. V každom z týchto miest uvidíte iné, vybrané dielo Bielej noci.

V Stupavskej synagóge vám predstavíme výstavu umelkyne Kataríny Hudačinovej. Slávnostné otvorenie výstavy bude v sobotu 21.10.2017 o 18:00 hod.

Najnovší výstavný projekt slovenskej fotografky Kataríny Hudačinovej predstavuje diela inšpirované islandskou prírodou, jej vulkanickou činnosťou, sopkami, lávovými poliami, mikrosvetom minerálov a svetelnými prírodnými javmi. Katarína primárne pracuje s fotografickým médiom a samotná fotografia je pre ňu v tomto projekte predovšetkým nástrojom pre získanie umeleckého materiálu, ktorý ďalej rozvíja. Narúša prirodzený kontext zobrazovaného motívu manipulovanou farebnosťou, orezávaním alebo umelým osvetlením, a syntetizuje tak často prekvapivý obraz/objekt, ktorý na jednej strane vychádza z organických prírodných tvarov, ale autorkinou transformáciou získava novú autonómnu entitu.

Ideovým východiskom je jej intenzívny záujem o prírodu, v tomto prípade najmä prostredie islandského pobrežia poznačeného silnou vulkanickou činnosťou či atmosférickými javmi. Jej zámerom je sprostredkovať zážitok z tejto nevšednej krajiny, prefiltrovať ju cez svoju autorskú optiku vlastnými výtvarnými postupmi a následne ju preniesť a prispôsobiť galerijnej výstavnej ploche. Divák môže sledovať napríklad videoinštaláciu vulkanického krátera, svetelné úkazy na oblohe, mohutnosť lávových území či mikrosvet minerálov transformované do objektov vnútornej imaginatívnej krajiny autorky.

Katarína Hudačinová (*1986) absolvovala magisterské štúdium v Ateliéri grafiky a experimentálnej tvorby na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach, kde neskôr pôsobila ako asistentka. Svoju tvorbu doposiaľ prezentovala na viacerých kolektívnych i samostatných výstavách na Slovensku, v ČR, Slovinsku, Poľsku, Srbsku, Portugalsku, Anglicku. Absolvovala umelecké rezidencie (Portugalsko, Slovinsko, Island, Srbsko, ČR) a viedla viacero fotografických workshopov.


Web: www.bielanoc.sk
Vimeo: https://vimeo.com/bielanoc
Facebook: https://www.facebook.com/bielanoc/

Spoluorganizátor:
Bratislavský samosprávny kraj.

Tešíme sa na vás a garantujeme že nezaspíte!

Miesto konania podujatia: Stupavská synagóga, Námestie Milana Rastislava Štefánika, Stupava
Dátum začiatku podujatia: 21. Októbra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 22. Októbra 2017 12:00
Pravdepodobné súradnice: 48.2833N 17.0333E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Biela noc v kraji / Stupava / Katarína Hudačinová

Meno organizátora: Biela Noc
Fotografie
Podobné podujatia