Bratislava Mozart Festival 2019

Podujatie Bratislava

Šiesty ročník Bratislava Mozart Festival 2019 prinesie aj tento rok bohatý program. Festival tvoria štyri koncerty plné výnimočných diel prezentovaných významnými slovenskými a európskymi umelcami.

Otvárací koncert 25. októbra je venovaný mimoriadnemu opusu Requiem KV 626, z pera rakúskeho skladateľa W. A. Mozarta. Vznešené tóny tohto diela sa rozoznejú Katedrálou sv. Martina v štýlovom podaní Orchestra 1756, zboru Cantus XVII a sólistov salzburskej koncertnej spoločnosti pod taktovkou Konstantina Hillera.

O niečo komornejšie zloženie bude vládnuť druhému koncertu, dňa 27. októbra. Nemecký Grundmann-Quartett so svojím umeleckým vedúcim, hobojistom Eduardom Weslym, predstaví v priestoroch Zrkadlovej siene Primaciálneho paláca výber hobojových kvartet W. A. Mozarta a jeho súčasníka, Juraja Družeckého, ktorého 200. výročie úmrtia si v tomto roku pripomíname.

Predposledný koncert s názvom „Máte radi Brahmsa?”, sa koná v Hudobnom múzeu SNM v Brämerovej kúrii. Jeho dramaturgiu tvoria dve pozoruhodné skladby, Sonáty op. 120 pre klarinet a klavír. Brahms ich venoval svojmu dobrému priateľovi klarinetistovi Richardovi Mühlfeldovi.  Diela uvedú poprední slovenskí umelci Ladislav Fančovič (klavír) a Róbert Šebesta (klarinet).

Neobyčajný umelecký zážitok ponúkne aj záverečný koncert Bratislava Mozart festivalu 2019. Gran Partita KV 360/371a W. A. Mozarta pre dvanásť dychových nástrojov a kontrabas je unikátnou ukážkou v oblasti repertoáru pre spomínané nástroje. Jej podmanivé tóny predvedú hudobníci formácie Schöllnast consort pod umeleckým vedením svetoznámeho hobojistu Alfreda Bernardiniho, 10. novembra 2019 v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. 
Dramaturgia tohtoročného festivalu ponúkne naozajstné skvosty klasickej hudby popretkávané odborným sprievodnym slovom a s malým bonusom pre návštevníkov v podobe občerstvenia na vybraných koncertných večeroch.

Meno organizátora: Spoločnosť Theodora Lotza, o.z.
Fotografie
Podobné podujatia
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
Stredovek v Sade 2024
Overené podujatieStredovek v Sade 2024
SAD JANKA KRÁĽA, Bratislava