Brazil Visual: Druhá mama (Que horas ela volta)

Podujatie Bratislava

Brazil Visual: Druhá mama (Que horas ela volta)

Portugalský inštitút v spolupráci s Medzinárodným filmovým festivalom Park Film Fest Trenčianske Teplice uvádza brazílsky film:

DRUHÁ MAMA / QUE HORAS ELA VOLTA / THE SECOND MOTHER / r. Anna Muylaert / 2015

[SK] Val je slúžkou v domácnosti bohatej rodiny v São Paule. Zdá sa, akoby im prala, varila a upratovala odjakživa. Okrem toho sa stará aj o sedemnásťročného Fabinha, ktorého mama na neho nikdy nemá čas. Svoju vlastnú dcéru Jéssicu nechala ďaleko, nevideli sa viac ako desať rokov. Z ničoho nič ohlási dievčina svoj príchod. Je z nej sebavedomá mladá žena, ktorá sa rozhodla študovať architektúru v Sao Paule a odmieta ticho rešpektovať pravidlá zaužívané medzi pánmi a sluhami. Namiesto toho aby zdieľala s matkou jej skromnú komôrku, nasťahuje sa do priestrannej hosťovskej izby. Obslúži sa čímkoľvek z chladničky na čo práve dostane chuť a dokonca vystrája v bazéne s Fabinhom a jeho priateľmi. Krok za krokom sa kedysi neotrasiteľné pravidlá domácnosti vytrácajú, do veľkej miery proti vôli Val. A vtedy, uprostred sporu medzi matkou a dcérou, vyjde najavo Jéssicine dobre strážené tajomstvo.

Film mal slovenskú premiéru na festivale Park Film Fest 2017 v Trenčianskych Tepliciach.

Film premietneme v pôvodnom portugalskom znení s anglickými a slovenskými titulkami.

[EN] When the estranged daughter of a hard-working live-in housekeeper suddenly appears, the unspoken class barriers that exist within the home are thrown into disarray.

Val spends 13 years working as nanny to Fabinho in São Paulo. She is financially stable but has to live with the guilt of having left her daughter Jéssica, in Pernambuco, in the northeast of Brazil, raised by relatives. As college entrance exams roll around, Jéssica wants to come to São Paulo to take her college entrance exams too. When Jéssica arrives, cohabitation is not easy. Everyone will be affected by the personality and candor of the girl and Val finds herself right in the middle of it. (imdb.com)

The film had its Slovak premiere at Park Film Fest 2017 in Trenčianske Teplice.

The film will be shown in Portuguese with Slovak and English subtitles.

Miesto konania podujatia: Kino Lumière, Špitálska 4, Bratislava
Vstupenky: http://www.kino-lumiere.sk/klient-863/kino-241/stranka-8409/film-178397
Dátum začiatku podujatia: 14. Septembra 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 14. Septembra 2017 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.1467N 17.1161E

Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia Brazil Visual: Druhá mama (Que horas ela volta)

Meno organizátora: Brazil Visual
Fotografie
Podobné podujatia
Svätojánska bobovačka | Kino pod hviezadmi
Overené podujatieSvätojánska bobovačka | Kino pod hviezadmi
SNOW PARADISE Veľká Rača, Oščadnica