Čechomor a SĽUK

Podujatie Bratislava

Čechomor a SĽUK

Do NTC arény v Bratislave zavítajú jedinečné hudobné zoskupenia. Vo štvrtok, 25. mája sa na jednom pódiu stretnú česká folk- rocková kapela Čechomor a 30 členný spevácky zbor Lúčnica, aby zahrali a zaspievali svojim priaznivcom to najlepšie zo svojej tvorby.
Nezabudnuteľný májový koncert Čechomor & LÚČNICA- spevácky zbor v NTC aréne Bratislava bude nabitý energiou a plný zážitkov nielen pre návštevníkov, ale pre všetkých.

Spevácky zbor Lúčnica - je súčasťou Umeleckého súboru Lúčnica. Prezentuje sa vyspelou speváckou technikou, hlasovou kultúrou a charakteristickým zvukovým prejavom. Jeho výkony sú vysoko hodnotené odbornou kritikou a stretávajú sa s veľkým úspechom aj u širokého publika.Zbor Lúčnice získal najvyššie ocenenia na medzinárodných speváckych súťažiach a festivaloch, účinkoval v Číne, USA, Južnej Kórei, Argentíne, Jordánsku, Izraeli, Venezuele, na Taiwane, v Mexiku, ako aj vo väčšine štátov celej Európy. Bohatý repertoár lúčničiarov zahŕňa a cappella diela všetkých štýlových období od renesancie až po súčasnú slovenskú tvorbu. Zbor interpretuje skladby rôznych žánrov – sakrálne diela, svetskú tvorbu, zborové úpravy populárnych skladieb a gospelov, ale hlavný dôraz kladie na interpretáciu starších i nových skladieb inšpirovaných slovenskou ľudovou piesňou. Od sezóny 2003/2004 je umeleckou vedúcou a dirigentkou speváckeho zboruElena Matušová.
Česko- moravská kapela Čechomor , ktorá originálnym spôsobom spracováva ľudové piesne, vznikla v roku 1988 a hrá v zložení František Černý, Karel Holas, Jan Kolář, Matej Lienert a Lukáš Čunta . Charakteristickým rysom kapely je nápaditosť aranžmánov, osobná interpretácia a inšpirácia v ľudovej hudbe. Kapela Čechomor, ktorá vystúpi ako druhá, má vo svojom 90 minútovom programe pre fanúšikov pripravený koncert plný najväčších hitov.

19:00

Začiatok podujatia: 25.05.2023
Fotografie
Podobné podujatia
CHOREA GALA 2024
Overené podujatieCHOREA GALA 2024
Grand Hotel River Park, Bratislava
KALI
Overené podujatieKALI
Club Hron, Bratislava
Whitney Houston Tribute koncert
Overené podujatieWhitney Houston Tribute koncert
STARS auditorium, Bratislava