CESTOU NECESTOU

Podujatie Púchov

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Prednášky, besedy, kurzy, Turistika
Ďalšie podujatia v meste Púchov

PROGRAM:

15:30 Milan Bardún – Putovanie naprieč Marokom
Počas môjho 10-dňového putovania naprieč Marokom v horúcom auguste som sa prestal báť moslimského náboženstva, spoznal púštnu páľavu a okúpal sa vo vodopáde. Maroko je nádherná krajina, ktorú treba navštíviť pred tým, než ju úplne pohltí túžba za peniazmi a turisti, kvôli ktorým sa identita tejto krajiny prudko mení. Dnes je to exotika, ktorú máme na dosah, no jej mentalitu dlho chápať nebudeme.

16:15 Peter “Hogy” Hoferek – Okolo sveta s palcom hore
Dlhodobé cestovanie s nízkymi nákladmi sa stalo životným štýlom bývalého programátora Hogyho. Počas svojej 14-mesačnej cesty prestopoval 80 000 km (dvojnásobok obvodu zeme) v 25 krajinách na 3 kontinentoch.

17:45 prestávka

18:00 Michal Knitl – 600 km peši v Nepále- Kančendžonga a Dolpo
V Nepále sa vyhýbam kontrolám a robím 18 dňový okruh okolo Kančendžongy, tretej najvyššej hory sveta. Rok cestovania oslavujem priamo pod jej južnou stenou, v stane za hustého sneženia. V Káthmandu stretávam Gábora a Eszter, s ktorými sa vydávam na ešte dlhšiu túru. Ideme v opačnom smere ako sme chceli. V celom Nepále sú štrajky. Z Pokhary kráčame cez Dhorpatan, Dolpo, jazero Phoksundo, sedlo Kagmara La až do Jumly, z ktorej sa vraciam do Káthmandu cestou, ktorou ani domáci radi nechodia. Desaťdňová meditácia vippasana mi končí aj s vízami. Hranicu prekračujem o deň neskôr a pokračujem priamo do Bangladéša.

19:00 Juraj Lukáš – Rumunsko – karpatskou záhradou na dvoch kolesách
Spolu s priateľko Dašou sme si stanovili neľahký cieľ – na bicykli prejsť naprieč štyrmi rumunskými pohoriami – Maramureš, Rodna, Bucegi a Apuseni. To znamená približne 250 km a 10 000 výškových metrov počas 10 dní. Aby samotná cesta bola ešte dobrodružnejšou, do Rumunska sme sa vybrali 20 ročnej Škode Felícia!

19:45 prestávka

20:00 Janka Hromníková – Ak chceš pobaviť Boha, povedz mu o svojich plánoch na Islande
Bol to nas treti trip na Island. Mysleli sme, ze krajinu uz pozname a nic nas nemoze prekvapit. Presne sme vedeli, co chceme nasim priatelom ukazat a co chceme vidiet z veci, ktore sme este nevideli. Itinerar bol hotovy takmer pol roka pred cestou, vsetci sme to x krat prebrali a tesili sme sa na dobrodruzstvo. No a potom sme prileteli a od prveho momentu bolo vsetko uplne inak (kedze tento rok mali brutalnu zimu a este na konci maja im nasypalo kopu snehu).

Meno organizátora: zupny dom
Fotografie
Podobné podujatia
Bánovský letný festival 2024
Overené podujatieBánovský letný festival 2024
Mestský park, Bánovce nad Bebravou
SUNFESTIVAL 2024
Overené podujatieSUNFESTIVAL 2024
Futbalové ihrisko Trenčianske Jastrabie, Trenčianske Jastrabie