Cestovateľské kino: cesta za železnú oponu

Podujatie Bratislava

Žiadny obrázok
Pridať do môjho kalendára
Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
mareena.sk/
Ďalšie podujatia v meste Bratislava
Podrobnejšie informácie: info@mareena.sk
Cestovanie. Za posledných 30 rokov sa stalo základnou, dennou súčasťou našich životov. Cestujeme za prácou, cestujeme pre radosť, cestujeme za rodinou. Poďme však spoločne odcestovať späť, do minulosti, v ktorej sa z cestovania už nedá vrátiť. Do minulosti, v ktorej sa cestuje navždy.

Aké ťažké je spraviť rozhodnutie navždy? Aké ťažké je opustiť všetkých a všetko bez cesty späť? Aké je cestovať tajne a v neistote z úspechu cesty a následkov, ktoré môžu byť aj fatálne? Je v poriadku ohroziť svojím odchodom ľudí, ktorí zostávajú?

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie spoločne pocestujeme do minulosti a pozrieme sa na príbehy cesty za železnú oponu, na cestovanie bez návratu – emigráciu z Československa. Touto cestou plnou nástrah nás budú sprevádzať emigrantky a emigranti, ktorí si cestu za železnú oponu zažili na vlastnej koži.

Hostia budú predstavení postupne.

Pre ľudí z iných krajín je často ťažké si zvyknúť na nové mesto, kultúru či dokonca jazyk. Preto sa v Mareene snažíme vybudovať priestor pre ľudí zo zahraničia a ľudí zo Slovenska, kde budú môcť vzájomne objavovať svoje kultúry a hľadať v nich to najlepšie. Tentokrát sa budeme venovať téme emigrácie.

*Dobrovoľné vstupné je 3€. (Vyzbierané prostriedky budú použité na pokrytie nákladov a realizáciu podujatí tohto typu v budúcnosti.)
Meno organizátora: Mareena , Škodovka
Fotografie
Podobné podujatia
Obžalovaný kliešť, vstaňte!
Overené podujatieObžalovaný kliešť, vstaňte!
Centrum vedecko-technických informácií SR, Lamačská cesta 8/A, Bratislava, 840 05 , Bratislava
Festival Bratislavské Hanusove dni 2024
Overené podujatieFestival Bratislavské Hanusove dni 2024
Pálffyho palác, Zámocká 47, Bratislava
Žiadny obrázok
Overené podujatieLetná jazzová dielňa 2024
Štátne Konzervatórium, Bratislava
EMPIRE CON 10
Overené podujatieEMPIRE CON 10
NTC Aréna, Bratislava